Els Gegants de Sant Cugat celebren en una exposició els seus 30 anys d'història


Temes relacionats

Geganters seguirà la celebració del 30è aniversari en un 2018 amb una programació continuista (29/gen/18)


  • Comparteix:

L'exposició forma part dels actes del 30è aniversari

L'exposició forma part dels actes del 30è aniversari

Els Geganters de Sant Cugat ultimen els detalls de l'exposició dels 30 anys de la colla, que s'inaugurarà oficialment aquest dijous a la Casa de Cultura. La mostra recull històries dels gegants a Catalunya, de les tres dècades de tradició a la ciutat i una selecció d'objectes i elements que han marcat l'evolució de la colla. L'exposició compta amb el suport de l'Ajuntament i Cugat.cat, i es podrà visitar fins al 21 de maig.

La mostra posarà el punt final a la celebració de les tres dècades de vida de la colla. Una de les responsables de l'exposició, la gegantera Maria Fabre, ha explicat a Cugat.cat què es trobaran els visitants.

Maria Fabre

A l'entrar a la sala s'ha de travessar una cortina que simbolitza les faldilles dels gegants. Entrem a tot el que representa el món geganter.


La primera part de l'exposició estarà dedicada a la història gegantera a Catalunya, des dels seus inicis fins a l'actualitat, constituïda per una dotzena de plafons informatius.

La segona se centrarà en les figures com a tal, el procés de construcció dels gegants, les parts que composen la figura, el vestuari i com es carreguen. S'hi podran veure alguns dels vestit del Joan i la Marieta i els tres gegantons de Sant Cugat: el Monjo, la Salut i el Valentí.

També hi haurà espai per a la música, element imprescindible per a la tradició gegantera. En aquesta part, la colla s'associa amb l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC). L'última part de la mostra està dedicada als mateixos Geganters de Sant Cugat, amb una exposició fotogràfica que recull els actes més destacats en els quals ha participat la colla des de la seva creació i que s'ha fet amb l'ajuda de membres històrics de la colla.

Programa d'actes complementari
Els Geganters han preparat una sèrie d'activitats complementàries per acompanyar l'exposició dels 30 anys. La primera serà el dissabte 14 d'abril a dos quarts de sis de la tarda i es titularà 'Vesteix els Gegants de Sant Cugat. El mateix dia, mitja hora més tard, es farà un taller de portadors a l'espai exterior de la Casa de Cultura. El 4 de maig, a la sala d'actes de la Casa de Cultura se celebrarà l'última activitat, 'Manteniment i restauració de gegants', a càrrec de Pere Rovira, conservador-restaurador del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.