El Cau Amic i l'EMD de Valldoreix signen un conveni per controlar les colònies de gats


  • Comparteix:

A Valldoreix hi ha gran quantitat de gats salvatges / Foto: PAS

A Valldoreix hi ha gran quantitat de gats salvatges / Foto: PAS

L'Associació Protectora d'Animals El Cau Amic i l'EMD de Valldoreix han signat un conveni per a la gestió de les colònies de gats salvatges. Amb aquest conveni, l'EMD farà una aportació econòmica a El Cau Amic, la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) i la Ciutat dels Gats perquè paguin la despesa, la gestió i l'esterilització dels felins, principalment a Valldoreix. Les tres protectores tenen controlades unes 25 colònies de gats i han aconseguit esterilitzar prop de 40 animals. Tot i això, hi ha problemes per gestionar la gran quantitat de felins de la zona.

El vocal de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’EMD de Valldoreix, Quim Castelló, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que davant aquestes situacions les administracions solen mobilitzar-se tard.

Quim Castelló

Les administracions, i parlo en plural, no ens comencem a bellugar fins que la gent no protesta i fins que el tema, el que sigui, no és molest.


Castelló ha afegit que l'objectiu és donar suport a la tasca de les protectores animals de controlar les colònies de gats. En la tertúlia també han participat el membres d'El Cau Amic, Francesc Codonyés i Rosa Maria Marquès. Codonyés ha explicat que aquest conveni és el primer pas per fer front a la problemàtica.

Francesc Codonyés

De mica en mica ho anirem arreglant. L'important era fer el primer pas, signar aquest conveni. Són uns diners que ens aniran molt bé per a la gestió de les colònies, també ens permet adquirir material nou i ara podem assumir amb cara i ulls aquesta problemàtica.


Codonyés també ha dit que buscar gats i trobar els que encara no s'han esterilitzat és una tasca 'complicada i lenta' però que també la poden dur a terme gràcies a l'alta col·laboració dels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.