Escoles i equipaments s'impliquen per fer ballar de nou la ciutat al 'Sant Cugat Balla'


  • Comparteix:

Escoles i equipaments de la ciutat tornaran a sumar-se enguany a la celebració del Dia Mundial de la Dansa amb el 'Sant Cugat Balla', que se celebrarà del 21 al 30 d'abril. El programa manté l'esquelet de l'any passat amb les novetats que cada escola ha preparat per mostrar a la ciutat durant els nou dies que durarà el festival. Els plats forts tornaran a ser la mostra de dansa, l''Hora de dansa' i les danses de plaça. Enguany, el Teatre-Auditori ha preparat també dos espectacles de primer nivell per acompanyar la mostra amb el Béjart Ballet Lausanne i el Malandain Ballet Biarritz.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha remarcat la importància de la dansa a la ciutat i ha assenyalat el valor d'aquesta iniciativa per transmetre la dansa als més joves. Fortuny ha destacat que, tot i no haver-hi grans novetats en l'esquelet del programa, la mateixa creativitat dels participants renova la proposta.

Carmela Fortuny

És una programació que no diria que és estable, ja que la dansa és molt creativa. Cadascuna des de les seves escoles tenen la seva creativitat mateixa i la seva innovació.


Per part de les entitats, la directora de La Tacones, Ana Pérez, ha posat en valor el seu pes en la programació.

Ana Pérez

És important que hi hagi una plataforma i a Sant Cugat passa. Se'ns dóna l'oportunitat de fer propostes i així construeixen un programa que val molt la pena.


El tret de sortida el donarà un taller de dansa en família a càrrec de la SCD Academy el 21 d'abril. El dilluns següent, dia de Sant Jordi, començaran les portes obertes a vuit escoles de dansa locals, que oferiran classes obertes, amb reserva prèvia, dels estils que inclouen. En l'àmbit formatiu, també es podrà fer un taller d'Afro Beat el 25 d'abril també a la SCD Academy.

La setmana la tancaran l'habitual 'Una Hora de Dansa' el dijous 26, que enguany tindrà la presència de Con-fusió, MOVO i la ballarina santcugatenca Lali Mateu, i les Danses de Plaça el divendres 27, on els dos esbarts de la ciutat oferiran la vessant més popular de les danses tradicionals al públic que s'hi acosti.

Al cap de setmana es concentrarà el gruix dels espectacles que ofereixen les escoles de dansa i el Teatre-Auditori. Obrirà foc el Béjart Ballet Lausanne, que oferirà divendres i dissabte dues funcions d'un espectacle amb tres coreografies, una de les quals rep el suport d'alumnes de l'Institut del Teatre. El dissabte, el protagonisme serà per a la tradicional mostra de dansa a càrrec de les escoles de la ciutat al parc de Ramon Barnils i, al vespre, per a l'espectacle 'Conexiones', impulsat per La Tacones. L'últim acte del festival serà el dilluns al Teatre-Auditori, on l'escola Fusió presentarà 'El Parc, música i dansa', un espectacle que combinarà les dues seccions de l'escola.

Fora del gruix d'activitats, però també relacionats amb el 'Sant Cugat Balla' el públic també podrà gaudir del 'Tots Dansen', un projecte amb l'Institut Arnau Cadell on els alumnes han passat per diverses formacions fins presentar un espectacle al públic. Per acabar, el dia 11 el Teatre-Auditori ha programat el Malandain Ballet Biarritz amb l'espectacle 'La Bella i la Bestia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.