Les dones poden acostar la política a les preocupacions quotidianes del ciutadà


  • Comparteix:

Aquesta és una de les principals conclusions del treball guanyador dela segona beca de recerca DonaInformació

Aquesta és una de les principals conclusions del treball guanyador dela segona beca de recerca DonaInformació

La participació de la dona en política és important sobretot en termes qualitatius, ja que introdueixen temes en l'agenda política que repercuteixen en la vida quotidiana. Aquesta és una de les conclusions del treball guanyador de la segona Beca de Recerca DonaInformació, que s'ha presentat al Casal Cultural de Mira-sol.

La situació de la dona a Sant Cugat encara té molts aspectes per millorar. Aquesta és conclusió que han extret Núria Foj, Rut Gil i Marta Martínez amb el seu treball 'Participació política de la dona a Sant Cugat'.

I és que, segons l'estudi, a Sant Cugat també s'ha produït la divisió del treball tradicional, que confinava les dones a l'esfera privada de la vida i els homes a la pública. És per això que les autores destaquen la importància de donar veu a les dones perquè introdueixin nous valors en la vida pública.

Rut Gil

És molt la participació política de la dona en termes qualitatius, en la introduccióde nous temes en l'agenda que repercuteixen en la vida quotidiana


En el mateix sentit s'ha expressat la gerent de l'Institut Català de la Dona, Anna Solà, que ha destacat el paper de les dones en la gestió d'allò quotidià i la importància de reconèixer-ho i incorporar-ho.

Anna Solà

És molt important tenir en compte els sabers de les dones i reconeixe'ls


El treball posa però de relleu algunes dades significatives, ja que demostra que les dones santcugatenques gaudeixen d'un alt nivell d'instrucció i s'han incorporat massivament al mercat de treball. La seva mitjana d'edat és de 37 anys.

Pel que fa a les dones vinculades als partits polítics de la ciutat, la mitjana és de 41 anys, i un 67% d'elles tenen estudis superiors. El 90% s'integra dins de la població activa i el 49% són dones solteres i el 18% separades o divorciades. Això permet entreveure la dificultat de conciliar la vida familiar i la laboral, un dels aspectes que més s'ha de millorar segons les dones de Sant Cugat.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde i la regidora d'Igualtat han reiterat l'aposta per aconseguir la plena igualtat, amb iniciatives com per exemple aquesta beca. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Aquest treball s'enmarca en el llarg camí cap a la igualtat en general i específicament en el camí de la participació política de la dona


L'alcalde ha afegit també que un moment molt significatiu per la situació de la dona a la nostra ciutat, serà quan finalment una dona accedeixi a l'alcaldia.

Recordem que la beca de recerca DonaInformació és bianual i que està previst convocar-la a finals d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.