La preinscripció escolar per al curs 2018-2019 comença avui i s'allarga fins al 24 d'abril

La preinscripció és per als ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola Ciutat d'Alba / Foto: Ajuntament

Alumnes de l'escola Ciutat d'Alba / Foto: Ajuntament

La preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria es pot realitzar des d'aquest divendres i fins al 24 d'abril. El Departament d'Ensenyament redueix el calendari del procés de preinscripció gairebé un mes des que la família presenta la sol·licitud fins que coneix el centre on ha obtingut la plaça, d'acord amb la petició reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa. El departament explica que el fet de començar la preinscripció més tard en relació al curs anterior, a banda de la reducció del calendari, permetrà també la disminució de les incidències causades per peticions d'alumnes nouvinguts o altres que es trobin en situacions d'alteracions, com per exemple, canvis de localitat o de residència.

En comprimir el període, part d'aquestes situacions es resoldran de manera ordinària i ja no s'hauran de tractar com a sol·licituds presentades fora de termini. La reducció del procés no afecta a la durada del termini de preinscripció -que es manté amb aproximadament els mateixos dies que l'any passat-, ni tampoc al de matriculació de les famílies.

El departament explica que la reducció del calendari s'ha pogut dur a terme en bona part gràcies als nous programes informàtics de registre d'alumnes, de gestió d'admissió d'alumnes i de gestió administrativa i econòmica de centres, atès que han comportat una major integració de dades així com una automatització del seu tractament, que ha permès l'optimització d'alguns dels processos de preinscripció.

Novetat als ensenyaments postobligatoris
Enguany s'incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior de FP, que comporta la possibilitat de formular telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial. Tampoc caldrà aportar documentació en paper d'aquelles dades de les quals l'Administració ja disposi.

Els docents de l'ensenyament públic no universitari del Vallès Occidental lamenten que hi ha una situació de 'sobreràtio' generalitzada a l'escola pública. Els professors indiquen que el 66% dels grups que hi ha a la comarca superen la xifra de 25 alumnes per aula que marca la llei. Afirmen que aquest excés d'infants es tradueix en 1.726 alumnes, el que equivaldria a 70 grups nous i quatre escoles de doble línia. Dels 202 grups entre P-3 i 6è de Primària de l'escola pública de Sant Cugat, a 92 es supera la ràtio de 25 alumnes.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.