Arcadi Oliveres rep el Premi ICIP 2017 pel seu compromís amb la promoció de la pau


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

El santcugatenc Arcadi Oliveres ha rebut aquest dimarts el Premi ICIP Constructors de Pau 2017, de l'Institut Català Internacional per la Pau, 'per la seva dedicació i compromís amb la pau, la justícia social i els drets humans'. El lliurament ha tingut lloc en un acte al Parlament amb el president, Roger Torrent, i el president de l'ICIP, Xavier Masllorens. El guardó s'entrega des del 2011 en reconeixement a les persones i entitats que han treballat pel foment de la pau.

En declaracions a Cugat.cat, Oliveres ha explicat que es tracta d'un reconeixement molt important perquè prové de Catalunya i de l'ICIP, institució a la qual ha estat vinculat.

Arcadi Oliveres

Que sigui Catalunya i la Pau, dos motius que sempre m'han preocupat i motivat en la feina, no pot fer altra cosa que produir-me una gran satisfacció.


El també president de la Unipau ha destacat que es tracta d'un guardó que reconeix el seu activisme, que des de ben petit ja van inspirar els seus pares, i considera que en l'actualitat és més necessari que mai contribuir al foment de la pau a través de les accions quotidianes de cadascú.

Arcadi Oliveres

Cal conèixer bé què passa, prendre consicència, actuar coherentment, i fer-ho entre tots i sense por.


El guardó consisteix en una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, l'artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, i una dotació econòmica de 4.000 euros.

En les anteriors edicions, l'ICIP ha reconegut l'organització Brigades Internacionals de Pau, el pare caputxí Joan Botam, l'organització internacional WILPF, l'exgeneral Jovan Divjak, les Mares Soacha de Colòmbia i Pepe Beunza.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.