L'exconsellera Tura presenta avui al Monestir el llibre 'República pagesa'


  • Comparteix:

Montserrat Tura va ser consellera entre 2003 i 2006 / Foto: ACN

Montserrat Tura va ser consellera entre 2003 i 2006 / Foto: ACN

L'exconsellera Montserrat Tura presenta aquest dijous el llibre 'República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire', on recull les vivències del seu avui Feliu Tura, un dels fundadors de la Unió de Rabassaires. L'acte, que tindrà lloc a les vuit del vespre al Museu del Monestir, forma part del programa 'L'astrofísica i el cosmos', de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV). Tura, exmembre del PSC, va ser consellera d'Interior i de Justícia entre 2003 i 2006, als governs del tripartit.

El llibre va rebre l'any passat el 38è Premi Carles Rahola d'assaig. Es tracta d'una obra amb què Tura reivindica que, més enllà de les imatges dels balcons de la plaça Sant Jaume, la Catalunya que va viure la reivindicació catalanista i de progrés era massivament pagesa. Al 2014, Montserrat Tura ja va escriure el llibre memorialístic 'Estirant el fil', on analitzava el panorama polític actual i el conflicte entre Catalunya i Espanya.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.