Sant Cugat dissenya l'Agenda 2030 per marcar els objectius de la ciutat sostenible del futur


Temes relacionats

Ajuntament i entitats reactiven la Comissió de Seguiment de l'Agenda 21 Local ( 1/mar/13)


  • Comparteix:

Puigdomènech, durant la seva intervenció

Puigdomènech, durant la seva intervenció

Sant Cugat puja al carro de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, un pla d'acció a favor de les persones, el planeta i la prosperitat, que també té la intenció d'enfortir la pau universal i l'accés a la justícia. El compromís, adoptat per l'Assemblea de l'ONU, començarà a caminar a la ciutat al setembre amb tallers ciutadans i presentarà les accions a fer al gener. El full de ruta, una continuïtat de l'Agenda 21, té 17 objectius de desenvolupament sostenible a assolir a través de 169 metes.

La fi de la pobresa, l'educació de qualitat, la igualtat de gènere i la reducció de les desigualtats són alguns dels objectius que Sant Cugat treballarà per acomplir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que marca l'Agenda 2030. Una feina per a la qual el consistori vol reunir les aportacions de les entitats, la comissió de l'Agenda 21, la ciutadania, els grups polítics, la direcció d'àmbits de l'Ajuntament, els consells de barri i el Consell de Ciutat. En aquest últim òrgan participatiu és on s'han presentat els primers passos de l'agenda, que ja porta un any de treball.

El Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, diu que és un projecte 'ambiciós' que ha de perdurar més enllà de qui governi al municipi.

Joan Puigdomènech

Aquests han de ser objectius de ciutat i han de funcionar de forma independent a les persones que tenim responsabilitats a l'equip de govern.


Els membres del consell assistents han acollit la proposta amb bons ulls, tot i que han recordat que hauria de ser més fructífera que l'Agenda 21. Escoltem la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana; i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), Manel Sánchez.

Casamitjana i Sánche

És important fer una calendarització dels temes prioritaris perquè què farem nosaltres en qüestions com la vida submarina? / Volia especificar que, per lo molt que s'ha treballat des de l'Ajuntament en l'Agenda 21, faltava informació.


L'Agenda 2030 pivotarà sobre cinc 'pes': Partenariat, Persones, Planeta, Prosperitat i Pau.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.