Els nous fanals que avisen quan se supera el llindar de soroll s'estrenaran aquest dissabte


  • Comparteix:

La plaça de Barcelona és l'escenari des d'aquest dissabte d'una prova pilot d'uns fanals que avisaran els clients de les terrasses quan se superin els llindars de soroll. Els elements de mobiliari urbà estaran dotats d'uns sonòmetres que detectaran quan se superin els límits segons l'horari durant un minut i faran pampallugues en una solució que, segons l'Ajuntament, busca la 'conscienciació' dels ciutadans sobre l'excés de soroll. Els costos de la prova els assumeix l'empresa encarregada del sistema.

Els sensors s'han col·locat al costat de les terrasses de bars i restaurants de la plaça en la primera fase d'un projecte que es completarà les properes setmanes amb la instal·lació de més fanals d'aquest tipus a les places de Pep Ventura, Magí Bartralot i Doctor Galtés.

Tot plegat s'engloba en la campanya 'A la nit, desperta el teu civisme', impulsada per l'Ajuntament amb l'objectiu de reduir el soroll nocturn, especialment durant els mesos d'estiu i promoure la convivència entre l'ús de l'espai públic a les nits i el descans dels veïns, com ha explicat la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

És una mesura més de suport a intentar aconseguir la conciliació entre l'ús de la via pública i l'oci.


El sistema s'activarà quan s'encenguin els fanals i deixarà de funcionar cap a quarts de dues de la matinada. Aquesta campanya no té associades sancions per a les persones que incompleixin els límits i el sistema es desactivarà en cas d'activitats públiques a la plaça. Les empreses Citelum i Mediaurban han col·laborat en la posada en marxa d'aquesta prova pilot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.