Sant Cugat registra 686 robatoris amb força a domicilis el 2017, un 6,2% més que l'any passat


  • Comparteix:

L'helicòpter dels Mossos patrulla regularment per evitar robatoris a la ciutat / Foto: ACN

L'helicòpter dels Mossos patrulla regularment per evitar robatoris a la ciutat / Foto: ACN

Els robatoris amb força a domicilis a la ciutat tornen a créixer, un 6,26%, per segon any consecutiu passant de 643 a 686, segons dades dels Mossos d'Esquadra. El repunt d'enguany és menor al de l'any passat, quan aquest tipus de delictes van créixer un 40%, i contrasta amb el descens enguany d'altres tipus d'actes com furts, danys i maltractament a la llar. La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, assenyala que l'Ajuntament està 'esmerçant tots els esforços possibles' en reduir aquesta xifra i que les primeres dades del 2018 apunten cap a un nombre de robatoris 'més proper a les xifres del 2015', quan la ciutat va registrar 429 robatoris amb força, un tipus de delicte que implica l'ús de la força per entrar en edificis i domicilis, no contra les persones.

Policia Local i Mossos d'Esquadra treballen conjuntament per paliar aquesta situació i durant l'últim any s'han registrat més de 50 detencions relacionades amb aquest tipus de delictes. Tant el cos català, que té la competència en aquest àmbit, com el municipal han activat plans especials per lluitar contra els robatoris i es reuneixen setmanalment per analitzar la situació. Paraira ha explicat a Cugat.cat que són 'proactius' i concentren els seus esforços a zones on hi ha algun repunt.

Les unitats de proximitat de la Policia Local treballen a peu de carrer i en comunicació directa amb els veïns, mentre la recent Unitat de Suport Policial treballa, de paisà, en el patrullatge dels barris amb més risc. Cristina Paraira assegura que les investigacions que s'estan fent atribueixen una part de l'augment de robatoris a la presència de bandes organitzades que actuen a la zona dels Vallesos i el Maresme.

La tinenta d'alcalde de Seguretat ha explicat a Cugat.cat que les properes mesures són dotar la Policia Local d'un lector de matrícules per detectar possibles cotxes sospitosos i la instal·lació de més càmeres de seguretat a la ciutat.

Cristina Paraira

La Policia Local tindrà un lector de matrícules i la instal·lació de càmeres que estem fent ens ajuda a tenir més control d'entrades i sortides i detectar amb més rapidesa vehicles sospitosos.


Pairara també ha expressat l'agraïment a la ciutadania, que ha assenyalat que està cada vegada 'més atenta al seu entorn' per detectar possibles perills i ha destacat la col·laboració amb les forces de seguretat com un element clau en la lluita contra aquests delictes.

Les xifres
En total, els delictes registrats creixen el 2017 un 0,83% i se situen en 4.977 en total. Baixen, en canvi, els delictes contra les persones, un 14,43%, fins als 320. En aquest apartat hi destaca el descens dels casos de maltractament a la llar, que passen de 49 a 22 i de lesions, de 133 a 118.

En el cas dels delictes contra el patrimoni, més enllà dels robatoris amb força a domicilis, hi destaquen altres xifres, com el descens d'un 5,11% dels furts, 1.484 registrats, o el creixement de les estafes, especialment a Internet, que passen de 578 a 681, un 17,82% més.

Baixen també els delictes contra la seguretat viària, tot i que la conducció sota els efectes de l'alcohol augmenta un 11,6%, mentre que els actes contra la salut pública es dupliquen, passen de cinc a 12.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.