La UAB posa en valor la transparència de l'administració de Sant Cugat


Temes relacionats

La web de l'Ajuntament rep el segell Infoparticipa per la qualitat i transparència (22/des/14)


  • Comparteix:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat els cinquens segells Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local a 104 administracions locals, comarcals i provincials, entre elles l'Ajuntament de Sant Cugat. Es tracta d'una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals.

Sobre 100 punts, l'administració local ha obtingut 98 punts. No s'ha assolit l'excel·lència perquè, segons fonts municipals, no s'han penjat totes les actes dels òrgans participatius, com els consells de barri. L'any passat Sant Cugat va obtenir una puntuació una mica més baixa, 96/100, i fa dos anys es va arribar a la puntuació màxima.

La tinenta d'alcalde de Govern Obert, Joana Barbany ha agraït el reconeixement, però ha subratllat que l'Ajuntament seguirà treballant per millorar la qualitat de la transparència, independentment del segell.

Joana Barbany

El portal de transparència ha de ser útil, independentment del premi. El seguim actualitzant i cada vegada tindrà més continguts.


La UAB indica que tot i les millores, l'evolució dels cinc anys en què s'han avaluat aquests paràmetres reflecteix que la transparència als webs municipals progressa 'molt lentament', de 130 consistoris aprovats a la primera edició a 193 a la d'aquest any, d'un total de 947.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.