Tots els CAP de Sant Cugat obriran a l'estiu

Obriran de vuit a tres entre el 30 de juliol i el 10 de setembre


Temes relacionats

Sant Cugat dóna suport al manifest de defensa de l'atenció primària (17/jul/17)

El CAP La Mina celebra 25 anys amb la petició d'una millora de l'equipament i d'urgències pediàtriques (11/jul/17)


  • Comparteix:

El CAP La Mina centralitzarà les urgències

El CAP La Mina centralitzarà les urgències

Els tres centres d'atenció primària obriran de vuit del matí a tres de la tarda, entre el 30 de juliol i el 10 de setembre. La mesura, que vol donar resposta a l'augment de demanda dels últims anys, arriba a través de l'assignació de recursos feta pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Aquesta dotació ha comportat la incorporació d'un metge, un pediatre i una infermera al CAP Turó de Can Mates.

Aquest any, el CAP Sant Cugat deixarà de ser l'únic cap de referència obert a l'agost. L'increment poblacional del municipi ha motivat un canvi de cobertura sanitària i ara, els tres centres atendran les consultes de medicina general, pediatria, infermeria, rehabilitació i atenció especialitzada.

La novetat forma part de les propostes de millora en atenció sanitària treballades per la Generalitat, el consistori i MútuaTerrassa, operadora dels centres. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha explicat què ha motivat l'obertura dels tres centres aquest any.

Susanna Pellicer

Fa un parell d'anys veiem que hi havia molts usuaris procedents de Valldoreix i Can Mates. I ara podrem comprovar, amb més recursos, que els tres centres podran obrir.


Durant aquest període, la mesura preveu l'obertura del consultori de la Floresta als matins i el tancament del de les Planes. Pellicer apunta que no han vist necessari mantenir obert el consultori planenc.

Susanna Pellicer

L'última vegada que el vam obrir vam tenir 10 consultes. No té sentit que s'obri a l'estiu.


Així, entre el 30 de juliol i el 10 de setembre, el CAP Sant Cugat centralitzarà les urgències a la tarda, amb un pediatre, medicina de família, infermeria i radiologia simple. En cas de dubte, es pot trucar al 061 (CatSalut Respon), que funciona les 24 hores.

El tancament, per optimitzar recursos
Des del 2011 CatSalut havia reduït l'atenció en els centres sanitaris amb l'arribada del període de vacances. Fins l'any passat, el CAP Valldoreix i, després, el CAP Can Mates es van acollir a la reducció horària i tancaven les tardes de juliol i completament l'agost. El CAP La Mina assumia tota la demanda sanitària.

El tancament de dos dels tres CAP ha motivat durant aquests anys queixes de diversos partits polítics i entitats d'esquerres, l'última una protesta l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.