L'àrea verda d'aparcament comença a funcionar aquest dilluns a cinc barris de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'àrea verda entra en funcionament en set zones d'aparcament de Sant Cugat

L'àrea verda entra en funcionament en set zones d'aparcament de Sant Cugat

L'àrea verda d'aparcament entra en servei aquest dilluns a l'Eixample Sud, el Monestir, Can Cabassa, Torreblanca i el Centre. Unes 2.500 places d'estacionament lliure es converteixen, doncs, en zones preferents per a residents, que podran aparcar al seu barri i als adjacents per 40 euros l'any, 12 euros el trimestre, un euro la setmana i 0,20 euros el dia. Les persones que no resideixin a Sant Cugat només podran aparcar durant dues hores per 2,20 euros l'hora, un preu més elevat que el de la zona blava, mentre que els veïns d'altres zones de la ciutat tindran limitat l'aparcament a sis hores per un preu de 0,70 euros l'hora. L'horari de l'àrea verda és de vuit del matí a vuit del vespre de dilluns a divendres.

L'objectiu de la iniciativa és alleugerir la pressió sobre els barris afectats, que registren ocupacions del 100% durant bona part del dia, i facilitar l'aparcament als residents. També estaran exempts de pagament els vehicles amb l'etiqueta Emissions Zero i els que tinguin l'etiqueta ECO pagaran el 50%.

Nou autobús urbà
Sant Cugat, a més, disposa a partir d'aquest dilluns d'una nova línia d'autobús urbà gratuït que enllaça l'aparcament de l'avinguda de Roquetes, on hi ha 500 places gratuïtes, amb el centre de la ciutat. Aquest nou bus llançadora funcionarà entre les 5:40 i les 22:55 dels dies feiners i tindrà una freqüència de pas d'entre 10 i 20 minuts segons la franja horària. La línia, que disposa de dos vehicles, té quatre parades: a l'avinguda de Roquetes, a l'estació de Renfe del passeig de Francesc Macià, a la zona del Monestir també del passeig de Francesc Macià i a la Rambla del Celler.

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament pretén promoure la mobilitat sostenible i eficient a la ciutat. El consistori, a més, obrirà properament una nova oficina al passeig de Francesc Macià número 20 per resoldre dubtes i tràmits sobre l'àrea verda. Mentre no estigui operativa, les consultes es poden fer de manera presencial a l'oficina de la planta 0 del pàrquing del Monestir.

Les zones de l'àrea



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.