El Comitè del Primer de Maig crida els santcugatencs a sortir al carrer per manifestar-se aquest dimarts


Temes relacionats

El Comitè del Primer de Maig reuneix diferents lluites sota el paraigua dels objectius comuns (28/abr/18)


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació de l'1 de maig de l'any passat

Imatge de la manifestació de l'1 de maig de l'any passat

El Comitè del Primer de Maig de Sant Cugat ha convocat la ciutadania aquest dimarts, Dia Internacional dels Treballadors, a 'sortir al carrer' per reivindicar 'drets fonamentals' com les pensions, l'habitatge i la llibertat. La marxa està previst que comenci a les deu del matí a la plaça d'Octavià en un recorregut que finalitzarà a tres quarts d'onze a la de Lluís Millet amb la lectura d'un manifest. Tot i la pluja, els organitzadors, mantenen la mobilització.

L'entitat ja va escalfar motors aquest dissabte en una jornada de reivindicacions conjuntes que va reunir col·lectius locals com el Comitè de Defensa de la República (CDR), el Sindicat de Llogaters, la Plataforma de Pensionistes i el Comitè de Vaga Feminista, entre d'altres.

El recentment constituït Comitè del Primer de Maig alerta de la forta 'involució democràtica' i de la 'repressió' de l'Estat espanyol a la població que es qüestiona l''statu quo' a Catalunya, a Múrcia i a Madrid. També reivindica una 'democràcia radical' per lluitar per una 'societat feminista, justa i igualitària' amb unes condicions laborals 'dignes'.

La portaveu del comitè, Carlota de Sojo, ha explicat que volen donar-li un nou significat a la lluita del Dia Internacional dels Treballadors.

Carlota de Sojo

L'1 de Maig és una lluita amb molta potència però nosaltres a Sant Cugat volíem donar-li un valor i volíem fer visibles totes les lluites que hi ha tant en l'àmbit global com a la nostra ciutat.


Des del col·lectiu afegeixen que 'sense unes condicions materials de vida dignes' no es pot 'aspirar a la llibertat' i asseguren que pateixen 'l'esclavitud del treball assalariat' i lluiten 'per no ser expulsats de Sant Cugat a causa de l'augment del preu dels lloguers'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.