L'Arxiu Nacional assessorarà el Marroc en la gestió la seva fototeca


  • Comparteix:

Una de les fotos de l'arxiu, amb el rei Hassan II en una visita als Estats Units, amb el president Kennedy / Foto: ANC

Una de les fotos de l'arxiu, amb el rei Hassan II en una visita als Estats Units, amb el president Kennedy / Foto: ANC

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i el ministeri de Cultura i Comunicació del Marroc han assolit un acord per a la modernització dels fons fotogràfic oficial del país nordafricà. Així, l'arxiu, ubicat a Sant Cugat, oferirà assessorament per gestionar i digitalitzar la fototeca, formada per unes 800.000 imatges datades des dels anys 50 fins a l'actualitat i on es poden veure instantànies dels reis de la monarquia alauí Mohammed V, Hassan II i Mohammed VI acompanyats de líders mundials com els presidents Kennedy, De Gaulle I Miterrand.

A banda de la digitalització, també s'abordaran aspectes jurídics sobre drets d’autor i de propietat intel·lectual, així com les normatives i estàndards internacionals per a la preservació, conservació, descripció i difusió de les imatges fotogràfiques.

La col·laboració forma part d'un projecte d'agermanament institucional Marroc-Unió Europea que s'ha formalitzat recentment a la capital marroquina, Rabat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.