La pluja i el pont no aturen la veu dels treballadors


Temes relacionats

El Comitè del Primer de Maig reuneix diferents lluites sota el paraigua dels objectius comuns (28/abr/18)

El Comitè del Primer de Maig de Sant Cugat prepara una jornada reivindicativa de lluita i reflexió el 28 d'abril (18/abr/18)


  • Comparteix:

La pluja i el pont passen factura a l'assistència de la manifestació del primer de maig, però el missatge dels treballadors i treballadores ha estat contundent: lluitar cada dia per dignificar les seves condicions. Una reivindicació que, enguany, ha anat més enllà dels drets laborals i ha reclamat habitatge assequible i trencar desigualtats de gènere. El comitè del Primer de maig, el Sindicat de llogaters i la Plataforma dels pensionistes han reunit més de 80 persones, amb el suport d'ERC-MES, les JERC, ICV, Sant Cugat en Comú, PC, CDR, ANC i Òmnium.

A Octavià, la pluja ha secundat la mobilització amb una sortida d'una quarantena de persones en un recorregut que ha doblat el seguiment a la plaça de Lluís Millet, on s'ha llegit el manifest. Les reclamacions, en clau local, han exigit millores en habitatge, sanitat, serveis socials, mobilitat i cultura. Segons els organitzadors, l'Ajuntament escolta, però calen resultats. Ho diu Josep Castro, representant dels pensionistes a la Plataforma Primer de maig.

Josep Castro

L'Ajuntament fa contactes ràpids amb les entitats. Però el problema és que hi hagi fruits, que això es tradueixi en una millora de les seves polítiques.


Amb un nivell alt de renda per càpita i xifres poc alarmants en atur, els ciutadans han reclamat 'més actitud' per mostrar altres realitats santcugatenques.

Ciutadans

A Sant Cugat no hi ha aquesta sensibilitat per als treballadors / Als problemes de l'habitatge i la feina, li sumes la problemàtica del jovent / Al carrer hem sortit els més convençuts, però voldríem més implicació.


El cant de 'La internacional' no ha faltat com a preludi per a la marxa dels santcugatencs a les mobilitzacions de Barcelona, en aquest primer de maig passat per aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.