Trànsit estrenarà a Sant Cugat un dels nous panells amb més gràfics i colors


  • Comparteix:

Imatge dels nous dispositius / Foto: ACN

Imatge dels nous dispositius / Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit està instal·lant nous panells informatius de tecnologia puntera a les principals vies d'accés a l'àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta de dispositius amb més colors i lletres més grans que permeten crear missatges de forma més flexible i sense limitacions. De moment, estan en fase de prova i es col·locaran cinc, un d'ells a l'AP-7 a l'alçada de Sant Cugat.

Els dispositius actuals tenen un format rígid: una part central per a tres línies de text amb dotze caràcters cadascuna i dues zones laterals on es poden representar imatges de colors. En canvi, la configuració tecnològica dels nous panells -full matrix- no limita el disseny dels missatges del Servei Català de Trànsit i permeten, per exemple, que les icones i senyals es poden situar en qualsevol punt del tauler, i no només en els laterals, com fins ara, de manera que es podran integrar en els texts. Això permetrà configurar missatges més gràfics, que el conductor ha de poder comprendre de forma més ràpida i senzilla. També es poden representar les lletres més grans per destacar missatges d'especial rellevància -en situacions d'accident, retencions, nevades o boira, per exemple- mentre que, en els actuals, tenen la mateixa mida i s'han de situar en els dotze caràcters de les tres línies reservades per al text, a la zona central. A més, com que la tecnologia 'full matrix' permet aprofitar tota la superfície del panell, les lletres poden ser més grans i el camp de visió s'amplia.

De moment, se n'han instal·lat a la C-58, a l'altura de Badia del Vallès; a la C-32, entre el Masnou i Montgat (Maresme); i a la C-31, a l'Hospitalet de Llobregat, i estan en fase de prova. En les properes setmanes, se n'hi sumarà un a la B-23, entre Pallejà i Sant Andreu de la Barca, i un altre a l'AP-7, a l'atura de Sant Cugat.

El projecte comença amb cinc dispositius aquest any i, abans d'ampliar-los a la resta de xarxa viària, Trànsit els vol testar per corroborar que la nova tipologia de missatges funciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.