El Síndic i Sorea s'uneixen per fer més fàcils les reclamacions del rebut de l'aigua


Temes relacionats

L'Oficina del Síndic de Greuges registra 645 actuacions en els últims quatre anys ( 9/oct/17)


  • Comparteix:

El director de concessions de Sorea, Ramon Albareda, el Síndic de Greuges, Ramon Palacio i el defensor del client, Sergio Sanchís

El director de concessions de Sorea, Ramon Albareda, el Síndic de Greuges, Ramon Palacio i el defensor del client, Sergio Sanchís

El defensor del poble i la concessionària de l'aigua, Sorea, definiran actuacions i terminis per mediar en les reclamacions sobre la gestió de l'aigua. La iniciativa, resultant d'un conveni signat aquest dijous, permetrà establir un protocol de relacions en matèria de sol·licitud d'informació i reclamacions presentades al Síndic per clients de l'empresa. L'oficina també atendrà les persones amb vulnerabilitat a les quals se'ls hagi tallat l'aigua per impagament.

El conveni, amb una durada de dos anys, permet tenir un canal directe de col·laboració amb l'empresa. El Síndic de Greuges, Ramon Palacio, ha explicat les facilitats que proposa el text per al ciutadà.

Ramon Palacio

Les responsabilitats del Síndic estan clares i ara publicitant que tenim aquest conveni facilitem que la gent que tingui un problema amb l'aigua pugui venir per aquí.


El document explicita que les reclamacions que arribin al Síndic amb relació als serveis de Sorea seran enviades a un defensor del client que l'analitzarà per donar una resposta ràpida i orientar una negociació amb Sorea. La responsable de clients de Sorea, Imma Bermúdez, ha declarat que l'empresa pretén evitar que el conflicte amb el client arribi a l'àmbit jurídic.

Imma Bermúdez

El que pretenem és sempre trobar llocs per evitar acabar amb un conflicte jurídic com més lligams tinguem amb el municipi, pel ciutadà molt millor.


El text assegura que les persones que es trobin en una situació de vulnerabilitat i Sorea li hagi tallat l'aigua potable per impagament podrà demanar empara al Síndic perquè suspenguin l'ordre de tall.

Preguntats pels mitjans sobre el final de la concessió del servei el 2019, Sorea ha afirmat que la firma del conveni no té res a veure amb aquest fet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.