Sant Cugat se suma per primer cop a la Setmana Sense Fum amb el punt de mira en la prevenció del tabaquisme


  • Comparteix:

La campanya s'ha presentat a l'Ajuntament

La campanya s'ha presentat a l'Ajuntament

Sant Cugat participarà per primera vegada en la Setmana Sense Fum, una campanya d'àmbit estatal promoguda, també, pel departament de Salut de la Generalitat i que aquest any arriba a la 19a edició amb el lema 'Viu a sac sense tabac'. Del 25 al 31 de maig, la ciutat proposarà diverses activitats centrades en la prevenció del tabaquisme, com per exemple una recollida de burilles a centres esportius i educatius públics i xerrades informatives de conscienciació a farmàcies i centres sanitaris.

La responsable de l'àrea de tabaquisme del CAP de Valldoreix, la doctora Ester Valle, ha explicat que l'objectiu de la campanya és, mitjançant dades positives i no tant punitives, conscienciar la població sobre els riscos.

Ester Valle

La idea és conscienciar perquè la població no comenci a fumar, després perquè la gent que fuma intenti deixar-ho i que tothom sigui conscient que l'entorn sense fum és més saludable tant pels que fumen com pels que no fumen.


La farmacèutica Montse Moral, promotora de la campanya a la ciutat i membre, com la doctora Valle, de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac (SCATT), també ha posat èmfasi en l''educació' per prevenir el tabaquisme i en la implicació de tots els actors per fer una societat 'madura'.

Montse Moral

Que tothom sigui proactiu. La prevenció passa per l'educació i la formació. S'ha de respectar el que fuma però ha de ser conscient dels riscos. Hem de fer una societat madura i no prohibir, però sí ensenyar.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat el suport de l'Ajuntament i més en un any en què Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport.

Susanna Pellicer

Mentre hi hagi gent que fumi s'han de fer campanyes d'aquestes i l'Ajuntament estarà col·laborant per fer una ciutat més sana. I més aquest any que traiem pit que som Ciutat Europea de l'Esport. Esport i tabac no congienien gens.


A Sant Cugat 12 farmàcies participaran en la campanya amb cartells de conscienciació. A més, durant la setmana es farà una enquesta ràpida entre els professionals sanitaris, a tots els pacients dels tres CAP de la ciutat per obtenir resultats municipals pel que fa al tabaquisme. També animen als centres educatius i esportius a sumar-se a la campanya de formació i conscienciació.

En l'àmbit català, la campanya proposa un concurs de fotografia per mostrar les accions que es fan durant la setmana arreu del territori. Els interessats han de publicar les imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta #ssfcat18 i opten a tres premis d'una targeta regal valorada en 50 euros.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.