El 33è Curs d'Estiu de la Unipau apostarà per un nou concepte de seguretat


  • Comparteix:

Les jornades es tornaran a fer al Centre Borja

Les jornades es tornaran a fer al Centre Borja

El 33è Curs d'Estiu de la Unipau apostarà per contraposar del 5 a l'11 de juliol al Centre Borja la seguretat de la població a la presència de militars i forces de seguretat. L'entitat vol transmetre, a través de 26 conferències, la necessitat de redefinir el concepte per apostar per millorar les condicions de vida com a via per fer sentir segurs els ciutadans. El seminari rebrà la visita, entre molts altres, de la membre de Dones de Negre Lily Traubmann i del comissari de Justícia i Pau Colòmbia, Danilo Rueda.

La conferència inaugural del curs anirà a càrrec del professor de Construcció Internacional de la Pau de la Universitat de Notre Dame, als Estats Units, John Paul Lederach. Durant els set dies del curs, desfilaran pel Centre Borja temes com economia no violenta, el desarmament dels estats i la construcció d'una seguretat en positiu. La presidenta de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat a Cugat.cat que en els últims anys s'ha equivocat el concepte de seguretat per la major presència policial i militar.

Neus Sotomayor

La seguretat no és això. El què ens dóna seguretat a la vida no és que ens defensin d'hipotètics enemics externs sinó que tinguem unes condicions de vida dignes que ens permetin desenvolupar-nos com a persones.


Altres noms destacats del programa són l'exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza, l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Amadeu Recasens, que oferirà una xerrada sobre si són possibles els cossos de seguretat sense violència. Al programa, que es pot consultar en aquest enllaç, també s'hi poden trobar habituals de la iniciativa, com José María Perceval i Itziar González.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.