300 persones reclamen 'llibertat presos polítics' set mesos després de l'empresonament dels 'Jordis'


Temes relacionats

La campanya #FreeRomeva estudia accions internacionals ( 2/mai/18)

Indignació de l'ANC i Òmnium de Sant Cugat per l'empresonament dels 'Jordis' (16/oct/17)


  • Comparteix:

Unes 300 persones han reclamat l'alliberament dels 'presos polítics' set mesos després de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en un acte organitzat per l'ANC i Òmnium. Els manifestants han fet una marxa silenciosa entre les places de la Vila i Lluís Millet, passant per Octavià. Les entitats han llegit un manifest conjunt en què s'assegura que l'Estat espanyol 'va deixar de ser un estat de dret fa set mesos' i que les respostes judicials a Europa 'desmunten la criminalització' i deixen en 'ridícul' la justícia espanyola.

El representants locals de l'ANC, Xavier Palet, i d'Òmnium, Lluís Bonet, han exigit l'arxivament de totes les causes judicials relacionades amb el moviment independentista i han reclamat que s'aturin les detencions i la persecució policial.

Xavier Palet

El poder judicial manté en presó preventiva els líders independentistes perquè els utilitza d'ostatges en una guerra que no pot guanyar. La d'aturar una majoria social republicana que segueix creixent a les urnes.


També han reclamat la llibertat dels 'presos polítics' els representant de les plataformes ADIC Sant Cugat i #FreeRomeva, que han rebut llargs aplaudiments per part dels assistents. Alguns dels manifestants han explicat a Cugat.cat perquè s'han tornat a mobilitzar quan fa just set mesos que els 'Jordis' van entrar a la presó de Soto del Real.

R. Caballé i M. Ledesma

Hem d'estar dia a dia al peu del canó. Set mesos són llarguíssims quan són injustos. Els volem donar el nostre suport i escalf, no defallirem. / Els presos polítics són els consellers d'un govern que ens representava a nosaltres. No poden estar a la presó per posar unes urnes al carrer.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, i altres membres del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ERC-MES han assistit a la concentració, que s'ha tancat amb el cant d'Els Segadors. També hi ha hagut representació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l'exsecretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.