La façana de la Llar d'Avis de la Parròquia llueix dos nous murals que interpel·len diverses generacions


  • Comparteix:

El 'Mural de vida', a l'esquerra i el 'Mural del Ferrocarril', a la dreta

El 'Mural de vida', a l'esquerra i el 'Mural del Ferrocarril', a la dreta

El carrer de Torrent de la Bomba llueix dos nous murals a la façana de la Llar d'Avis de la Parròquia. D'una banda, en una nova edició, la 4a, del 'Mural de vida', el grup de joves Artefakte del Triangle ha renovat un mural segons les històries d'infantesa dels avis de l'entitat i els dibuixos d'alumnes de 5è de primària de l'escola Turó de Can Mates. A més, aquest any, alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat també han presentat un altre mural a la mateixa paret per commemorar el centenari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha explicat el valor que aporten aquests dos murals per a la ciutat.

Susanna Pellicer

Estem contents perquè són projectes que crec que donen vida i ajuden a millorar el paisatge urbà. Són històries que porten darrere vivències personals i històriques que val la pena recuperar.


La professora de l'escola Turó de Can Mates ha destacat l'experiència 'enriquidora' que ha suposat el projecte per als nens i nenes.

Antonia Lorente

Ha sigut una experiència molt enriquidora. Els nens han escoltat amb molta atenció les anècdotes que els avis els explicaven. I també quan els avis han pogut venir a l'escola i els nens els han explicat els dibuixos que han fet ha estat molt tendre.


De la seva banda, el president de la Llar d'Avis de la Parròquia, Joan Cortadellas, també ha valorat l'experiència anual, tant pels avis com pels nens i nenes.

Joan Cortadellas

El problema és que d'aquí un any aquest mural es taparà i en sortirà un altre amb una altra escola. Als avis els motiva molt que els nens i nenes els escoltin i veiem que als nens i nenes també els agrada que els avis els vagin a explicar.


Cortadellas, a més, també ha explicat com va sorgir la idea de fer un altre mural relacionat amb el centenari de l'arribada del ferrocarril.

Joan Cortadellas

Quan l'any passat van acabar de pintar el mural ens va sortir la idea de fer un altre mural al costat. Poc a poc va sortir la idea de fer-ho per commemorar el centenari de l'arribada del ferrocarril i que ho fes l'Escola d'Art i Disseny.


El projecte guanyador per al 'Mural del Ferrocarril' és el d'Inés Luna i Sergi Alegre, alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, que han explicat com s'han inspirat per al seu projecte.

Inés Luna i Sergi Al

El primer que ens van proposar és anar a l'exposició del centenari del Museu de Sant Cugat i vam agafar la idea del recorregut d'un tren que t'acompanyava. /La idea també era fer partícep a la gent que passava pel carrer del moment en què arriba el tren a Sant Cugat.


1, 2, 3 Grafff
La commemoració del centenari de l'arribada del ferrocarril continua aquest dissabte amb una nova edició de l'activitat 1, 2, 3 Grafff, en què entitats i artistes portaran art urbà a partir de les deu del matí al Pont de Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.