Espai Comú mostra la visió infantil de la Guerra Civil espanyola amb l'exposició 'Dibuixos de la guerra'


  • Comparteix:

Imatge d'alguns dels dibuixos de l'exposició

Imatge d'alguns dels dibuixos de l'exposició

Espai Comú ha inaugurat aquest dijous l'exposició 'La Guerra Civil espanyol vista per nens (dibuixos de la guerra)', una mostra de 60 dibuixos repartits en sis eixos temàtics. Els autors, nens i nenes d'entre cinc i 14 anys, van viure els tres anys de guerra evacuats en colònies instal·lades per la República en diverses ciutats de l'Estat espanyol. L'exposició es podrà veure els dilluns i els dijous de quatre a set de la tarda fins a mitjans de juliol.

L'historiador i responsable de la gestió d'Espai Comú, Jordi Casas, ha explicat la situació dels nens i nenes autors dels dibuixos que s'exposen.

Jordi Casas

Els enviaven allà perquè estiguessin en un lloc segur i en condicions sanitàries adequades i se'ls donava educació. I una de les activitats que feien era dibuixar allò que veien, la guerra. Molts d'aquests dibuixos van anar als Estats Units i s'han exposat en diverses institucions i nosaltres n'exposem aquí una seixantena, però n'hi ha molts més.


Els dibuixos estan repartits en sis temàtiques: la vida quotidiana, conceptes de la guerra, evacuacions, el front de la guerra, bombardeig de pobles i ciutats i, fins i tot, hi té lloc l'humor. Casas destaca, però, que tots ells tenen en comú 'l'impacte' de la guerra.

Jordi Casas

Tots els dibuixos tenen el denominador comú de l'impacte de la guerra. Bombes, avions, cases destruïdes, vaixells amb canons, etc. El que vivien els nois i noies en una guerra.


Els dibuixos els van fer en ciutats com Albacete, Alacant, Almeria, Barcelona, Castelló, Conca, Madrid, Múrcia, Terol, València i el sud de França. En la inauguració, s'ha projectat el documental de TVE 'La guerra dibujada', que explica la història de les il·lustracions amb comentaris d'experts i dels mateixos autors.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.