El Centro Castellano-Manchego desapareix després de 30 anys a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dinar de socis del Centro Castellano-Manchego

Un dinar de socis del Centro Castellano-Manchego

El Centro Castellano-Manchego desapareix després de 30 anys a Sant Cugat. L'entitat tanca portes per falta de finançament i perquè cada vegada hi ha menys gent col·laborant. A tot plegat s'hi suma també que els socis són gent gran i que n'hi ha menys que puguin pagar la quota de 40 euros anuals. Feia mesos que la possibilitat de tancar estava sobre la taula i la decisió en ferm arriba després de celebrar-se una assemblea on no va sortir ningú per renovar la junta. Segons l'entitat, l'Ajuntament els ha ofert ubicar-se al Xalet Negre, una possibilitat que el Centro Castellano-Manchego ha desestimat.

El vicepresident del Centro Castellano-Manchego, Paco Pérez, ha confirmat a Cugat.cat que la junta actual es dissol i que a finals de juny deixarà d'haver-hi activitat perquè no poden fer front a les despeses anuals.

Paco Pérez

Cada vegada tenim més problemes, cada cop som més grans i cada cop hi ha menys gent implicada. Un altre dels grans problemes ha estat el finançament.


El vicepresident ha explicat que l'Ajuntament els va oferir traslladar-se al Xalet Negre, una alternativa que els socis del Centro Castellano-Manchego 'no veuen gaire clara perquè creuen que es perdria la identitat'. Altres possibilitats que se'ls ha plantejat ha estat la d'unir-se amb la Casa de la Haba, el poble extremeny agermanat amb Sant Cugat, però no acaba de fer el pes a cap de les dues entitats culturals. Paco Pérez veu 'molt díficil' la reobertura del local.

Paco Pérez

S'ha parlat de veure'ns de tant en tant. Però crec que serà molt difícil tornar a obrir el Centro Castellano-Mancehgo de Sant Cugat.


Segons Pérez, el Centro Castellano-Manchego té unes despeses anuals de 10.000 euros i l'Ajuntament en subvenciona 5.000. Tot i això, el vicepresident lamenta que amb aquests diners 'no n'hi ha prou'. Gran part diners rebuts van a parar a la Trobada de Puntaires i a l'organització de les tradicionals 'migas' per Festa Major, que aquest any ja no se celebraran. L'última trobada dels membres del Centro Castellano-Manchego ha estat aquest cap de setmana a Badia del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.