Reaccions a la nova ordenança de l'ús de la bicicleta al parc de Collserola


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola, l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat i els excursionistes tenen diferents visions sobre la nova ordenança per regular l'ús de la bicicleta a Collserola, que el ple d'abril va aprovar. Els agents implicats estan disposats a treballar conjuntament per reformular la nova normativa i adaptar-la a la realitat i necessitats de cadascun d'ells.

L'Assemblea de la Bici ha presentat al·legacions a aquesta ordenança. Entre els punts que no comparteixen està el de la prohibició de l’ús de la bici elèctrica al parc. Ho ha explicat a Cugat.cat el membre de l'assemblea Jordi Castelló.

Jordi Castelló

És una ordenança que va dirigida a identificar la bicicleta com a principal problema del parc, que es percep que és la que està generant més problemes de convivència.


La cap de servei del parc natural de Collserola, Isabel Raventós, però, creu que un canvi a l'ordenança era necessari.

Isabel Raventós

No són mesures agradables però la gran biodiversitat del parc anirà en funció de com l'utillitzem. Per tant, era important prendre mesures per regular l'ús de Collserola.


Per la seva banda, el cap de secció de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), Nacho Gonzalvo, afirma que els excursionistes es troben bicis arreu, fins i tot en punts on aquestes no poden circular.

Nacho Gonzalvo

Molta gent encara no és conscient que hi ha llocs on no es pot circular amb bicicleta i la gent que camina potser si que ho sap i els hi diu. Això pot donar peu a algun enfrontament.


Els tres punts de vista comparteixen, això sí, que per protegir i gaudir del parc de Collserola cal responsabilitat per part de tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.