Les obres de l'IES Sant Cugat s'aturen pel mal estat dels pilars


  • Comparteix:

Àngels Solé insta la Generalitat a prendre una decisió ràpida

Àngels Solé insta la Generalitat a prendre una decisió ràpida

Les obres de remodelació de l'antiga escola Pla i Farreres, on s'ha d'ubicar l'IES Sant Cugat, s'han aturat degut al mal estat dels pilars de l'edifici. Un segon estudi de l'estructura haurà de determinar, ara, si els pilars són prou resistents per sostenir el pes de l'institut o bé si s'ha de construir el centre en un nou emplaçament.

Abans de l'inici de les obres, a mitjans de l'estiu, ja es va determinar que l'estructura de l'antiga escola Pla i Farreres, on s'ha d'ubicar l'IES Sant Cugat, necessitava un petit reforç en els pilars. Un cop iniciades les obres s'ha comprovat que l'edifici està més malmès del que es pensava inicialment, fet que ha obligat a aturar els treballs.

La direcció del centre creu que això suposarà un nou retard en la construcció del quart institut. Ho ha explicat la directora de l'IES, Maria Fuster.

Maria Fuster Foz

stem pendents de la totalitat de l'estudi dels pilars, on sabrem la importància del problema. D'aquesta manera esperarem el que ens diguin els tècnics, però això ja suposa un retard.


En el mateix sentit s'ha expressat el president de l'Associació de Mares i Pares de l'IES, Josep Anton Teixidó, que s'ha mostrat preocupat perquè l'edifici podria no estar acabat pel curs vinent.

Josep Anton Teixido

El retard pot portar a una situació de col·lapse a l'IES Sant Cugat i al CEIP Collserola


De la seva banda, la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha lamentat aquest imprevist. Solé ha instat a la Generalitat, responsable de les obres, a actuar ràpidament per garantir que, el curs vinent, el quart institut entri en funcionament, ja sigui a l'edifici del Pla i Farreres o en un altre emplaçament.

Àngels Solé

Demano a la Generalitat que prengui decisions ràpides. O bé reforçar l'edifici del Pla i Farreres o bé construir l'IES en un nou emplaçament.


Solé ha reiterat la necessitat que Sant Cugat compti, el curs vinent, amb aquest institut i amb un cinquè IES per tenir resolta l'oferta educativa de secundària i batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.