L'Ajuntament engega un nou procés participatiu per recollir propostes per al Pla Local 0-30


  • Comparteix:

Cartell promocional

Cartell promocional

L'Ajuntament ha posat en marxa un projecte, batejat com a '#REPTES 0-30', que recull propostes ciutadanes relacionades amb les necessitats d'infants, joves i adolescents d'entre 0 i 30 anys. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar veu als santcugatencs i puguin proposar actuacions que permetin dur a terme l'actualització del Pla Local d'Infància i Adolescència. La fase inicial d'aquest procés ha consistit a fer una exhaustiva diagnosi durant el 2017 per conèixer com és el període de la infància a la joventut, i que ha permès identificar vuit reptes als quals cal donar resposta: Criança, Mobilitat, Lleure, Suport, Salut, Participació, Formació i Ocupació; i Emancipació. Hi poden participar infants, joves i les seves famílies a través de diversos canals, com la plataforma Decidim, tallers de debat sectorials de diferents consells i espais entre el maig i el juny, tallers als centres educatius i actuacions al carrer. Els participants entraran al sorteig de dues bicicletes elèctriques.

El regidor de Joventut, Eloi Rovira, explica que l'opinió ciutadana és important i de valor en projectes com aquest.

Eloi Rovira

A l'hora que, com a administració pública, desenvolupem projectes, polítiques o coses que els afecta directament, creiem que escoltar la seva opinió i tenir en compte el seu parer és important. Per intentar que allò que fem sigui coherent amb la demanda.


Totes les propostes seran recollides i, les que es considerin viables, es portaran a debat dels grups polítics municipals. El document final del Pla 0-30 haurà de passar una aprovació del ple municipal.

Tallers de debat sectorials
Entre els mesos de maig i juny es convocaran diverses sessions extraordinàries dels següents consells i espais. Els resultats del debat seran incorporats a la plataforma Decidim.

- Consell d'infants: 30 de maig, 17.30 h, Casal TorreBlanca
- Entitats de lleure, esport i cultura popular i tradicional: 30 de maig, 19.30 h, Casal TorreBlanca
- Entitats polítiques juvenils: 6 de juny, 15.30 h, Casa de Cultura
- Consell escolar municipal: 6 de juny, 18 h, Casa de Cultura
- Consell de Cultura: 14 de juny. S’informarà del procés i es convidarà les entitats a participar a Decidim



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.