StQlímpics, pregoners de la Festa Major


Temes relacionats

Buhos, Doctor Prats, Núria Graham i La Locomotora Negra, per Festa Major (29/mai/18)


  • Comparteix:

StQlímpics s'han consolidat com una cita imprescindible a Sant Cugat

StQlímpics s'han consolidat com una cita imprescindible a Sant Cugat

Els StQlímpics seran els pregoners de la Festa Major d'enguany que arrencarà el 28 de juny amb el Seguici d'inici i el pregó. L'Ajuntament ha escollit aquesta competició esportiva pel 'gran exemple d'inclusió social i de pràctica esportiva sense límits que contribueixen a seguir construint una ciutat per a tothom'. El projecte va néixer el 2012 a la Taula per a Persones amb Discapacitat amb l'objectiu de promoure l'autonomia i l'empoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual. La iniciativa incorpora el Taller Jeroni de Moragas, ATAM, Aspasur Valldoreix, Guru Valldoreix, la Residència Sant Medir i el Centre Ocupacional Edda de Carli.

Els StQlímpics han rebut un Premi Ciutat de Sant Cugat per promoure l'esport entre les persones amb discapacitat i sensibilitzar la ciutadania. Amb aquest reconeixement la ciutat va voler reconèixer el caràcter pioner dels jocs, que són els primers campionats esportius organitzats a escala local per a persones amb discapacitat intel·lectual. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat.cat què els ha dut a escollir aquests pregoners.

Carmela Fortuny

Enguany a ningú se li escapa que som la Ciutat Europea de l'Esport. Durant aquest mandat hem volgut posar èmfasi en les oportunitats a les persones. Com que volem una ciutat per a tothom i una Ciutat Europea de l'Esport ha de tenir aquesta visualització d'una ciutat per a tothom s'ha decidit atorgar aquest honor als StQlímpics.


El StQlímpics també són una realitat gràcies a la col·laboració de clubs esportius com la UESC, el Club Muntanyenc i el Club Petanca Sant Cugat Atlètic. Amb el pas dels anys els StQlímpics s'han consolidat com una cita imprescindible en el calendari esportiu santcugatenc amb la participació cada any d'unes 200 persones.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.