L'Ajuntament es posa al costat de les famílies i demanarà la 13a escola a la Generalitat


Temes relacionats

El grup 13a Escola no veu la tercera línia de La Mirada com a solució a la manca de places al centre (23/mai/18)

Famílies santcugatenques s'agrupen per reclamar una nova escola al centre (18/mai/18)


  • Comparteix:

Les famílies reclamen una nova escola pública

Les famílies reclamen una nova escola pública

El consistori plantejarà al nou govern de la Generalitat la construcció de la 13a escola per a Sant Cugat. Això ha avançat la regidora d'Educació, Esther Salat, a Cugat.cat, després de la reunió mantinguda amb el grup de famílies que reclama una nova escola pública al centre de la ciutat. Tot i que l'equipament estava descartat pel govern català, el consistori exposa que un repunt de la natalitat els últims anys i la preferència a l'alça per l'escola pública justifica la demanda. De fet, Salat apunta fins i tot la possibilitat d'activar noves línies en altres centres més enllà de la 13a escola.

L'administració local vol aprofitar la formació del nou executiu, amb Josep Bargalló com a titular, per posar sobre la taula la creació del tretzè centre educatiu públic a la ciutat. Un equipament que en el seu moment va ser descartat pel departament d'Ensenyament amb l'argument que per construir una escola nova s'havia d'acreditar la demanda de 50 places.

Ara, però, les dades de natalitat de la ciutat i la preferència de les famílies per la pública justifiquen la necessitat d'un nou centre, una aposta que s'alinea amb la petició del col·lectiu 13a Escola. Així ho ha confirmat a Cugat.cat Esther Salat.

Esther Salat

Hi ha un repunt de la natalitat de cara als propers cursos. Tal com vam parlar amb l'alcaldessa a la junta de govern, anirem a veure el conseller i li plantejarem la necessitat, ben argumentada, de la 13a escola. O la 13a i alguna línia més.


El grup 13a Escola està format per 52 famílies que no han pogut matricular els seus fills en primera opció en les preinscripcions de P3. Després de reunir-se amb ells, la regidora d'Educació també s'ha compromès a propiciar una trobada entre els Serveis Territorials d'Ensenyament i les famílies afectades, que majoritàriament volien entrar al Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.