L'HUGC alerta de la 'feina per fer' per prevenir el tabaquisme en el Dia Mundial sense Tabac


  • Comparteix:

El 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac / Foto: ACN

El 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac / Foto: ACN

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) commemora aquest dijous el Dia Mundial sense Tabac amb l'advertiment de seguir fent campanya de prevenció del tabaquisme. Malgrat la lleu disminució dels últims anys, el centre considera que cal més informació sobre les conseqüències que comporta fumar i posar èmfasi, sobretot, en els joves.

El doctor Diego Aisa, pneumòleg de l'HUGC, ha destacat a Cugat.cat la importància de prevenir el tabaquisme, que avui en dia ja es considera una malaltia crònica en sí mateixa, sobretot entre els més joves.

Diego Aisa

Els joves cada vegada són més conscients. Jo li dono més importància que a persones que han fumat tota la vida o que ja és exfumador, perquè és més important prevenir que curar. És una malaltia que és crònica i produeix una despesa sanitària enorme.


El doctor Aisa, a més, assegura que cal posar èmfasi en la informació per prevenir el tabaquisme a tota la societat, tot i que els professionals sanitaris sovint no disposen de temps per fer-ho.

Diego Aisa

Hem de conseguir que qualsevol població de qualsevol perfil tingui les eines per deixar de fumar. El problema és la falta d'informació i això també és conseqüència de la falta de temps que tenim els professionals.


L'HUGC té una Unitat d'Ajuda al Fumador, un equip multidisciplinar que ajuda els pacients a deixar de fumar encara que vinguin per altres qüestions. L'objectiu és donar informació i alternatives per superar l'addicció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.