Mig miler de persones tenyeixen de groc la plaça de Barcelona per reclamar la llibertat dels 'presos polítics'


Temes relacionats

Gossos, Gerard Quintana i Joan Dausà, avui a Sant Cugat per al concert de suport als 'presos polítics' ( 1/jun/18)

Diana Riba: 'No acostar els presos als familiars suposaria una vulneració dels drets dels infants' (28/mai/18)


  • Comparteix:

La plaça de Barcelona s'ha vestit de groc aquest dijous en el sopar solidari a favor de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), que ha recaptat més de 25.000 euros i que s'ha tancat amb les reivindicacions i agraïments de Diana Riba, dona de Raül Romeva, i familiars de la també santcugatenca Clara Ponsatí, Quim Forn i Lluís Puig. Unes 500 persones han reclamat la llibertat dels empresonats i exiliats al crit de 'us volem a casa', i el mateix Romeva s'ha fet present a través d'una carta llegida pel periodista Jofre Llombart: 'No ens ploreu, reivindiqueu-nos'. Carles Puigdemont i Meritxell Serret també han expressat el seu compromís i agraïment en vídeos gravats des de Berlín i Brussel·les.

Més de 100 voluntaris i la col·laboració d'una desena d'establiments de restauració han fet possible un sopar que ha començat amb la lectura conjunta d'un manifest per defensar la innocència de tots els processats, a càrrec de representants de les entitats i partits sobiranistes. Queco Novell ha presentat un acte amb el suport d'Òmnium, l'ANC, ADIC Sant Cugat i #FreeRomeva, i que ha tingut un especial record per l'exconseller santcugatenc en tot moment.

La seva dona, Diana Riba, ha agraït el suport i l'estima que rep la família a Sant Cugat i ha enviat aquest missatge de part de Romeva.

Diana Riba

Últimament té la sensació que la seva veu ja no s'escolta gaire. Però a això li veu un gran aventatge, es pot sentir la vostra de veu.


Alguns dels assistents han explicat a Cugat.cat per què han assistit al sopar.

Assistents

Vinc per mantenir viu el record d'aquells que no són a casa / És un acte de poble i venim a manifestar-nos.


La vetllada ha anat amenitzada per les actuacions del Grup Mediterrània, de l'escriptor Roc Casagran i de la cantant local Eli Escoda.

El sopar ha consistit en una crema de ceps, hummus, embotits i focaccia com a entrants; un plat principal de rap i pastís Sacher. A més, s'ha fet una rifa amb més de 160 productes de comerços santcugatencs. La xifra de recaptació final se sabrà la setmana que ve, quan es tanqui la 'fila zero' de donatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.