Música, poesia i reivindicació omplen la plaça de Ramon Barnils pels 'presos i exiliats polítics'


Temes relacionats

Mig miler de persones tenyeixen de groc la plaça de Barcelona per reclamar la llibertat dels 'presos polítics' (31/mai/18)


  • Comparteix:

Centenars de persones han omplert la plaça de Ramon Barnils aquest divendres en suport de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva i de la resta 'presos i exiliats polítics' i les seves famílies. Gossos, Gerard Quintana i Josep Thió, Joan Dausà i Joan Reig, entre d'altres, han actuat breument en un acte reivindicatiu i polític organitzat per la campanya #FreeRomeva i que també ha comptat amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent.

Amb prop d'una vintena de participants en un acte que ha barrejat música, poesia i reivindicació política, la campanya #FreeRomeva ha recaptat fons per a les famílies dels líders polítics catalans empresonats i a l'exili. La portaveu de la campanya i membre dels Gausacs, Anna Ibáñez, ha destacat els noms del cartell i ha agraït la disponibilitat dels artistes.

Anna Ibáñez

Un cartell increïble. Tots els músics no han dubtat en venir per la causa i estem super agraïts i molt contents.


De la seva banda, la dona de Romeva i membre de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), Diana Riba, també ha agraït en el seu parlament el suport de la ciutadania.

Diana Riba

Com bé diu el Raül que us digui a tots vosaltres, la seva veu està silenciada perquè la vostra soni més alta i més forta. Cridem ben fort pel Raül.


A més de les actuacions, els parlaments polítics han centrat un acte que ha comptat amb representants de les entitats i dels partits sobiranistes, entre ells dos dels consellers del nou govern català, Ernest Margall i el santcugatenc Jordi Puigneró, a més de la portaveu local de la CUP, Núria Gibert. També hi ha assistit el president del Parlament, Roger Torrent, qui ha encoratjat els assistents a 'cridar ben fort per la llibertat'.

Roger Torrent

Cridem ben fort llibertat i no defalliu. És el que ens demanen els presos. Ells resisteixen perquè nosaltres resistim.


Després del sopar groc d'aquest dijous, la iniciativa #FreeRomeva ha organitzat una jornada festiva per recaptar fons per la caixa de solidaritat. Els centenars d'assistents han reclamat la llibertat per als polítics presos i exiliats.

Assistents

A veure si acaba això de l'empresonament d'en Romeva i de la resta. /Primer estic en contra dels presos polítics i després crec que és una festa que s'ha d'assistir pels nostres ideals. /És per donar suport. Tot el que es pugui fer sempre serà benvingut. /Per fer força per tot el que està passant. D'alguna manera fer alguna cosa, no podem fer res més que està presents aquí.


Hi han actuat els conjunts santcugatencs Slippers, Eli&Berru, Pasquines i els Garlic, a més de Corrandes són corrandes, el raper sabadellenc condemnat a presó Elgio, Marc Serrats, Bikimel, Jordi Montañez, Joan Reig i el santcugatenc Joan Pau Chaves, Gossos amb Gerard Quintana i Josep Thió, Joan Dausà, Toni Xuclà, l'Elèctrica Dharma, Ovidi4, XEIC! i el PD Maduras. A més, també hi han participat entitas locals com els Gausacs, els Bastoners i els Tabalers dels Diables.

L'acte, presentat per l'actor Joel Joan i per la periodista santcugatenca Marina Romero, s'ha allargat fins ben entrada la mitjanit.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.