El Claustre del Monestir acull el Refugi de les Lletres, un espai per reflexionar sobre l'exili


  • Comparteix:

Una trentena de persones ha reflexionat sobre la memòria històrica i la situació de les persones refugiades gràcies a l'activitat 'La memòria migrant una mirada des de la història'. Es tracta d'una iniciativa que ha tingut lloc aquest dissabte al Claustre del Monestir i que forma part de la primera Matinal al Refugi de les Lletres, on petits i grans han treballat a partir de quatre àlbums il·lustrats. La proposta ha servit per recordar que a finals de maig del 1937, més de 450 infants es van embarcar al 'Mexique', un vaixell que va salpar cap a Mèxic fugint de la Guerra Civil.



El Museu de Sant Cugat ha posat en marxa una línia de treball relacionada amb la memòria històrica amb temes com l'Holocaust o l'exili d'intel·lectuals a la Guerra Civil amb l'exposició 'Trajectes escrits'. La tècnica de Cultura de Museus Loreley Bertran ha explicat que amb l'activitat es treballa la memòria migrant.

Loreley Bertran

Tots tenim un antecedent migratori. El dret a migrar és molt important que el tinguem present perquè les migracions són una cosa inherent a la història.


La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de quatre il·lustradores que per mitjà de diferents tècniques artístiques han creat una obra conjunta amb els participants. La il·lustradora Mercè Galí ha dedicat el seu racó de treball als mapes.

Mercè Galí

He treballat molt el tema dels mapes. És el recurs de tothom que va a un país desconegut. Hem jugat en equip creant amb els traços del nostre un mapa.


L'acte ha acabat amb la posada en comú dels treballs realitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.