Els infants de l'escola bressol Cavall Fort gaudeixen dels beneficis de l'aula multisensorial


  • Comparteix:

Els alumnes de l'escola bressol municipal Cavall Fort gaudeixen des de fa uns mesos d'un nou espai d'estimulació dels sentits que consta d'un equipament intensiu d'imatge, so i mobiliari de suport que afavoreix la inclusió educativa. Abans d'entrar en aquestes aules multisensorials, mestres i infants fan una preparació del cos i al final de la sessió es fa una activitat de relaxació. Una vegada a la sala, els nens es troben amb elements molt sensorials controlats amb tecnologia i, d'una manera o altra, interaccionen amb ells.

Els infants del centre utilitzen la sala mínim un cop per setmana en grups reduïts i sessions de durada variada, que depèn de l'edat dels nens i de l'evolució de l'activitat dins l'espai. El personal educatiu del centre ha rebut una formació específica per aplicar metodologies de treball a l'aula.

Inicialment, aquest servei està pensat per a infants d'entre zero i tres anys que requereixin de necessitats especials però que pot ser una bona experiència per a tots els alumnes del centre. Ho explica la directora de l'escola bressol Cavall Fort, Meritxell Sabaté.

Meritxell Sabaté

És un espai interessant per a tothom, per a tots els nens de l'escola. Aquest any, la sala ens ha servit per enamorar-nos d'ella perquè hi ha elements que no hem utilitzat mai. Ha sigut un any d'adaptació per a nosaltres, però penso que és un espai que tots els nens d'una escola se'n poden beneficiar.


Sabaté també ha dit que, com són l'única escola bressol que disposa d'aquest espai i que tenen pensat obrir-lo a tots els infants d'altres escoles de Sant Cugat, principalment a aquells amb alguna necessitat especial. Es tracta d'un projecte innovador que s'ha posat en marxa a 13 escoles bressol de diversos municipis de la demarcació, entre elles, el Cavall Fort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.