El Síndic de Sant Cugat proposa canvis en l'ús de l'àrea verda per a col·lectius específics


  • Comparteix:

L'àrea verda s'ha implantat a cinc barris de Sant Cugat

L'àrea verda s'ha implantat a cinc barris de Sant Cugat

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha portat a l'Ajuntament les reclamacions que alguns ciutadans els hi han fet arribar sobre l'àrea verda. En concret es tracta de tres tipus de casos que, segons el defensor del poble, no estan recollits a la normativa d'ús de l'àrea verda. El Síndic ha presentat les demandes al consistori, que resten a l'espera d'estudi juntament amb les altres peticions que han fet arribar els ciutadans a l'Ajuntament.

Entre les casuístiques que no consten a la normativa de l'àrea verda, el Síndic n'ha destacat tres:

- Persones d'edat avançada residents a Sant Cugat demanen que els seus cuidadors, o persones que vinguin a fer-se'n càrrec, tinguin les mateixes condicions que els residents. S'autoritzaria un màxim de dues persones.

- Els veïns dels barris de les Planes i la Floresta reclamen poder fer ús de l'àrea verda amb el pagament d'un abonament trimestral o anual que estigui per sobre del preu que paguen els residents del centre, però sota dels no residents.

- Els treballadors que vénen a Sant Cugat també volen utilitzar l'àrea verda amb condicions especials, com el pagament d'un abonament. Ara bé, aquest seria superior al dels veïns del centre i dels barris de la Floresta o les Planes per la seva condició de no residents.

El Síndic, Ramon Palacio, ha actuat d'ofici per donar veu als ciutadans que els han fet arribar els seus casos.

Ramon Palacio

De ben segur moltes persones s'han dirigit a l'Ajuntament per presentar aquestes casuístiques. Aquestes que hem presentat són algunes de les que no es parlava a nivell públic i nosaltres les hem fet arribar a l'Ajuntament.


Palacio afirma que ara cal esperar la resposta de l'Ajuntament que encara està 'polint la normativa perquè sigui satisfactòria per al conjunt de la ciutadania'.

L'Ajuntament
La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ja va demanar 'més temps' per ajustar la implantació de l'àrea verda d'aparcament a la ciutat. Paraira va explicar, durant la tertúlia del 'Gall del Monestir' al 91.5 de l'FM, que analitzaran el funcionament del sistema les properes setmanes i que es reuniran amb els actors implicats per millorar-lo. Ha remarcat, això sí, que l'objectiu de la mesura és 'reduir el nombre de cotxes que hi ha al centre' i que els canvis que es puguin fer mantindran la filosofia.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.