Treball ratifica la multa de 50.000 euros al Viaró per discriminació de les dones en contractació i promoció laboral


  • Comparteix:

Treball ha ratificat la sanció de 50.000 euros que li va imposar al novembre a l'escola Viaró per discriminar les dones en les polítiques de contractació i promoció internes. El departament ha rebutjat el recurs que el centre educatiu va presentar a la resolució, motivada per una denúncia del sindicat CGT. Tot i així, el col·legi ha presentat un recurs d'alçada que encara està pendent de resolució.

El total de la multa suma dues sancions de 25.001 euros, una per discriminar en la contractació i l'altra per fer-ho en la promoció interna per raó de sexe. El sindicat també ha reclamat, en una roda de premsa aquest dimarts, que se li retiri el concert al colegi perquè 'contribueix a perpetuar les desigualtats de gènere'. La delegada d'Ensenyament de la CGT Marta Minguella ha explicat que aquesta demanda no s'ha tirat endavant i que el departament ho ha solucionat amb unes recomanacions que ja eren a la sanció del novembre.

Marta Minguella

El que exigíem i provàvem a partir de la inspecció és que hi havia incompliment i reiteració, cosa que ho convertia en infracció molt greu. Això podia derivar en una obertura d'expedient i en una possible rescisió del concert. No s'ha fet.


Recurs d'alçada
El centre assenyala que ja ha presentat un recurs d'alçada i que el procés encara no està acabat. També afirma que ja s'han canviat les polítiques de contractació per adaptar-les a les demandes de treball, això sí, sense afectar els drets dels treballadors actuals.

La CGT també adverteix de discriminació per religió
El sindicat també ha alertat de 'discriminació per raó de religió' en l'admissió de l'alumnat perquè entre la documentació requerida per fer la inscripció hi figurava el fet de baptisme, una acusació que el centre ha negat a Cugat.cat. Segons fonts del Viaró, aquest document es demanava només per evitar fer-ho més endavant quan es donés l'opció de fer la catequesi al centre i que en cap cas era un impediment per a admetre un alumne.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.