Les denunciades pel tall dels FGC el 8-M s'acullen al dret a no declarar


  • Comparteix:

Les set dones denunciades pel tall dels FGC a l'estació de Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març s'han acollit al dret a no declarar davant el jutge aquest dimecres, en una vista que s'ha celebrat al Jutjat número 5 de Rubí. Estan investigades per un possible delicte de desordres públics. A la sortida dels jutjats, les investigades han argumentat que es tracta d'un procés 'polític' que intenta 'criminalitzar' l'acció.

Una cinquantena de persones s'ha concentrat davant de la seu judicial i ha expressat el suport a les investigades amb pancartes, càntics feministes i un manifest. Segons una de les membres del col·lectiu, Marta Padrós, l'acció també anava dirigida cap a la mateixa FGC, ja que, segons ha explicat, no contribueixen 'a defensar els drets de les dones' i és un dels espais on 'més assetjaments' es produeixen.

Marta Padrós

No només perquè era una manera d'aturar el sistema per visibilitzar les opressions sinó també per posar en qüestió que FGC no està tenint polítiques de gènere com correspon.


L'empresa de transport pública s'ha personat com a acusació particular i demana una multa per responsabilitat civil de 26.000 euros. El col·lectiu de suport a les investigades 8mil Motius ha convocat una concentració aquest mateix dimecres a la tarda a la plaça d'Octavià per protestar contra el procés judicial.

L'acció del 8 de març
Els fets van ser la primera acció de la vaga feminista del Dia de les Dones. Un piquet va tallar les vies del tren a l'estació de FGC de Sant Cugat durant una hora i mitja i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va decidir aturar el servei i tancar les estacions de la línia Barcelona-Vallès per evitar aglomeracions. Finalment, els Mossos d'Esquadra van desallotjar pacíficament les vies i es va reprendre el servei. Nou de les vaguistes van ser identificades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.