La Generalitat preveu que ATLL torni a ser una entitat pública el gener del 2019


  • Comparteix:

La portaveu del govern, Elsa Artadi, ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa / Foto: ACN

La portaveu del govern, Elsa Artadi, ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa / Foto: ACN

El govern ha comunicat aquest dijous l'anul·lació del contracte de serveis d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), fet que 'obre la porta a la creació d'una entitat de dret públic amb voluntat que entri en servei el gener del 2019. D'aquesta manera, el govern comença ara els tràmits per 'enllestir' aquesta entitat i revertir la privatització d'ATLL, empresa que dóna servei a Sant Cugat, tal com es va comprometre el president de la Generalitat, Quim Torra, en el seu discurs d'investidura.

Ho ha explicat aquest dijous la portaveu del govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Elsa Artadi

S'ha comunicat l'anul·lació del contracte de gestió de serveis d'ATLL com a resultat de la sentència del Suprem. Això obre la porta a la creació de la nova entitat de dret públic d'abastament d'ATLL amb la voluntat que entri en funcionament el gener del 2019. Avui s'ha fet un primer pas.


La gestió d'ATLL es va adjudicar a un consorci liderat per Acciona el 2012 per 1.000 milions d'euros, dels quals 300 ens van cobrar en aquell moment i van servir per reduir cinc dècimes l'elevat dèficit en els comptes públicsd'aquell any. Després d'un llarg camí als jutjats, finalment el Tribunal Suprem (TS) va ratificar l'anul·lació de la concessió el febrer del 2018.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.