Nou atac a la pancarta de suport als 'presos polítics' de l'ajuntament


  • Comparteix:

Imatge de la pancarta / Foto: Adic

Imatge de la pancarta / Foto: Adic

La pancarta instal·lada a la façana de l'ajuntament en suport als 'presos polítics' ha aparegut aquest divendres amb pintura i ous. Així ho ha denunciat l'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes (Adic) de Sant Cugat, que aplega treballadors del consistori. En una piulada, l'assemblea qualifica l'acció de 'nou atac a la llibertat d'expressió' i a un edifici públic.

La recent estrenada alcaldessa, Carmela Fortuny, ha condemnat l'atac i ha avançat que es tracta de sis persones que la policia està treballant per identificar. Són declaracions a la Xarxa.

Carmela Fortuny

Ahir al vespre a mitja nit sis persones van fer una bretolada i ens van embrutar amb ous i pintura la façana de l'Ajuntament on tenim penjada la pancarta. Sembla que podem identificar les persones que ho han fet i per tant esperarem a veure com evoluciona la investigació.


La primera pancarta es va penjar al novembre de l'any passat. Just l'endemà el PP va exigir a l'aleshores alcaldessa, Mercè Conesa, que la retirés 'immediatament' de la façana de l'Ajuntament. Quatre dies després, miler de persones es van manifestar davant l'ajuntament a favor de la unitat de l'Estat espanyol, una concentració que va culminar amb un grup d'assistents arrencant la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' del balcó del consistori. Des del l'Ajuntament es va denunciar els convocants d'aquesta concentració per les 'accions violentes' que van causar desperfectes a la seu consistorial i es va restituir la pancarta. L'últim atac, abans del d'aquesta matinada, va ser a mitjans de novembre, també amb pintura.










  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.