El Suprem rebaixa a cinc anys i vuit mesos la pena a Diego Torres


Temes relacionats

Diego Torres posa a la venda la seva casa de Sant Cugat per 1,6 milions (10/mai/18)

El jutge desestima la petició fiscal i decreta llibertat sense fiança per a Diego Torres i Urdangarin (23/feb/17)


  • Comparteix:

Diego Torres, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Diego Torres, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat el resident a Sant Cugat i exsoci de l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, a l'Institut Nóos, Diego Torres, a cinc anys i vuit mesos de presó, rebaixant la pena imposada al febrer per l'Audiència de Palma, que era de vuit anys i sis mesos. Pel que fa a Urdangarín, el Suprem també li ha rebaixat cinc mesos la pena, a cinc anys i deu mesos de presó. La sentència ara ja és ferma i els dos condemnats tenen temps fins dilluns per ingressar voluntàriament a la presó.

Tots dos poden demanar l'indult o recórrer en empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per evitar la presó. Tanmateix, el TC no acostuma a paralitzar entrades a la presó de condemnats a més de cinc anys.

En el cas de la infanta Cristina i de la dona de Torres, Ana María Tejeiro, el Suprem també els manté la responsabilitat de partícips a títol lucratiu en els delictes de malversació i frau dels seus marits, però no per als delictes fiscals.

Per ara tots dos estan en llibertat provisional amb la prohibició de sortir de l'Estat. Han de lliurar el passaport i comparèixer al jutjat més pròxim al seu domicili el dia 1 de cada mes. També han de comunicar qualsevol canvi de residència, encara que sigui temporal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.