Els alumnes de l'ETSAV proposen models alternatius d'habitatge per a la Floresta


Temes relacionats

L'Ajuntament i florestans fixen el full de ruta de l'habitatge públic amb l'entorn de l'estació com a punt de partida (25/gen/18)

Calvet referma el compromís de fer habitatge públic a la Floresta i s'alia amb el veïnat per treballar plegats (14/des/17)


  • Comparteix:

L'exposició es podrà veure fins al 16 de juliol / Foto: Cedida

L'exposició es podrà veure fins al 16 de juliol / Foto: Cedida

La plaça de l'estació de la Floresta acull des d'aquest dimecres, i fins al 16 de juliol, una exposició sobre models alternatius d'habitatge per al districte. Es tracta de 13 treballs que han ideat estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) per tancar el curs i complementar el treball de la comissió d'urbanisme del consell de barri sobre les possibilitats de l'habitatge públic (HPO) a la Floresta. La mostra es diu 'El bosc habitat' i avui es dóna a conèixer per part dels mateixos alumnes, entre les 10 del matí i les vuit del vespre. Els estudiants respondran els dubtes dels visitants.

Un títol que ja és una declaració d'intencions sobre una de les reivindicacions dels florestans, habitatge públic en consonància amb l'entorn natural. Per això l'exposició advoca per la preservació del medi natural i social del barri i lluitar contra la gentrificació.

La mostra explora les línies de treball que planteja la comissió d'urbanisme del consell de barri a l'hora de definir, amb l'Ajuntament, les possibilitats del sector en nous models d'habitatge:

-Els solars previstos pel planejament per fer HPO (Cases dels Mestres, la plaça de l'estació i els terrenys de Verge de Montserrat)

-Possibles solars per reubicar les promocions d'HPO (àmbit d'Emeterio Escudero, la zona d'equipaments del passatge de Freixas i construccions existents aptes per a habitatges plurifamiliars)

-Models alternatius d'accés a l'habitatge (cooperatives en regim de cessió d'ús, intercanvi d'habitatges i masoveria urbana).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.