L'HUGC proposa aquest dijous una xerrada sobre el càncer de pròstata, el més freqüent en homes


  • Comparteix:

El cap d'Urologia de l'HUGC respondrà qüestions sobre el càncer de pròstata

El cap d'Urologia de l'HUGC respondrà qüestions sobre el càncer de pròstata

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) organitza aquest dijous, a les sis de la tarda, la xerrada-col·loqui 'Aprenent sobre el càncer de pròstata, el més freqüent en homes'. El cap del servei d'Urologia del centre, el doctor Salvador Esquena, explicarà qüestions en relació a la prevenció, al diagnòstic i al tractament d'aquest tipus de càncer i també respondrà les preguntes dels assistents.

El doctor Esquena està especialitzat en les malalties de pròstata i en cirurgia oncològica en urologia. A més, és membre de l'equip de cirurgia laparoscòpica 3D de l'Hospital Universitari Sagrat Cor i del General de Catalunya, una tècnica robotitzada pionera a l'Estat espanyol.

Estudi per frenar la progressió del Parkinson
L'HUGC, a més, també participa a través del doctor Ernest Balaguer, neuròleg i director de Recerca del centre, a un assaig clínic amb un tractament farmacològic de nova generació per frenar la progressió del Parkinson. L'estudi pretén atacar directament la malaltia i no els seus símptomes a través del bloqueig o l'eliminació de la proteïna alfasinucleïna, que es creu que és la responsable del Parkinson.

L'assaig està adreçat a pacients inicials sense tractament o amb tractament menor, té una durada de dos anys i es farà a 300 pacients d'arreu del món, alguns dels quals del centre santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.