La Floresta viu la primera trobada informativa sobre les franges de protecció antiincendis


Temes relacionats

Collserola, ADF i Bombers arrenquen la campanya de lluita contra els incendis (18/jun/18)


  • Comparteix:

Els veïns de la Floresta han pogut conèixer de primera mà el perquè i el com de les tasques de prevenció d'incendis forestals que duu a terme l'empresa Talher. Els tècnics han explicat sobre el terreny les actuacions de manteniment que es fan a les franges de protecció contra el foc que hi ha als perímetres de les urbanitzacions i de cases aïllades. Unes feines de desbrossament, poda i aclarida que tenen com a objectiu trencar la continuïtat de la vegetació per fer més difícil la propagació de les flames i permetre l'actuació dels bombers en cas que sigui necessari.

El manteniment de les franges segueix els criteris de les diverses lleis i normatives aplicables i en concret les especificacions que marca el Parc Natural de Collserola. Aquestes zones de protecció han de fer com a mínim 25 metres d'ample respecte els edificis i s'han de mantenir la vegetació i el sotabosc en la densitat i l'estat adequat per dificultar l'avançament del foc. En cas de tala d'arbres, es prioritza el pi blanc per davant d'espècies com l'alzina o el roure, i es té en compte el correcte desenvolupament de les espècies animals i vegetals.

El cap del departament forestal de Talher, Rodolf Rejsek, explica la finalitat de la trobada amb els veïns.

Rodolf Rejsek

La finalitat és explicar perquè es fan els treballs i com es fan els treballs de manera que la franja de protecció sigui més eficaç i segura. Perquè es tallen uns arbres o altres, quines distàncies s'han de mantenir, quines espècies hem de prioritzar.


La recent adjudicació a l'empresa Talher inclou un impuls de la comunicació amb els veïns. Per això, la trobada d'aquest dimecres amb alguns es repetirà en el futur a d'altres districtes i també es faran xerrades a les escoles.

A la Floresta hi ha prop de 60 hectàrees de franges antiincendis i a tot Sant Cugat n'hi ha unes 160. Els últims incendis importants a la zona van ser el 1994 i 1998.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.