Les músiques tradicionals de Sant Cugat, recollides en un disc

La Coordinadora de Cultura Popular vol reivindicar la centralitat de l'Espai d'Arrel


  • Comparteix:

La Coordinadora de Cultura Popular ho té tot a punt per la festa grossa

La Coordinadora de Cultura Popular ho té tot a punt per la festa grossa

Les músiques de les entitats que configuren la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat i de Carnaval s'han agrupat en un disc amb més d'una trentena de temes. Així, amb aquest treball autogestionat, ara serà possible escoltar aquests temes a casa i no només als carrers, durant les festivitats i celebracions. El disc es podrà comprar durant la Festa Major per deu euros a la barra de l'Espai d'Arrel, una zona que la coordinadora vol potenciar perquè la cultura popular arribi a tothom.

El disc s'ha gestat durant més d'un any i mig i s'ha finançat, en part, amb els diners que s'aconsegueixen a la barra de la festa grossa. El treball és una mostra de la feina de la coordinadora i vol servir per donar a conèixer el patrimoni musical santcugatenc. Ho ha explicat el membre de l'entitat Quim Pla.

Quim Pla

És el recull de les músiques que utilitzen els entremesos. Només podíem sentir-les al carrer. Són músiques que des de fa vint anys s'assajen gairebé cantant.


El disc es farà arribar també als exconsellers Raül Romeva, a la presó d'Estremera, i a Lluís Puig, a Brussel·les.

Festa Major
L'Espai Arrel vol arribar a més gent que mai. Per això s'ha desplegat una campanya amb domassos que serviran per dotar d'identitat l'àrea. A més, també s'ha estrenat un auca que recull les tradicions que passen per plaça. Jaume Casals és membre de la Coordinadora.

Jaume Casals

Tot allò que té a veure amb la cultura popular i tradicional queda sota el paraigua de la coordinadora.


L'organització també s'adhereix enguany a la campanya 'Només el sí és sí' contra les agressions masclistes. De la mateixa manera que els altres espais de la Festa Major, l'Espai Arrel vol sensibilitzar contra les actituds sexistes i lluitarà per combatre-les a través d'un protocol i de la formació de les persones que treballaran durant la gresca.

L'Espai Arrel estreny relacions amb el comerç local. Una seixantena de botigues participaran del concurs 'Abraça't', amb el qual la gent podrà fer-se fotos davant les botigues, penjar-les a Instagram amb les etiquetes #abraçatComerçLocal, #FMespaiArrel i #FMSantCugat i guanyar obsequis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.