Valldoreix registra un augment del 8,42% de viatgers al servei de transport urbà el 2017


  • Comparteix:

La línia més concorreguda d'autobús és la V1 / Foto: EMD Valldoreix

La línia més concorreguda d'autobús és la V1 / Foto: EMD Valldoreix

L'ús del servei de transport urbà a Valldoreix durant el 2017 va incrementar un 8,42% en el nombre de passatgers, un augment dos punts per percentuals per sobre de la mitjana en territoris amb una població similar. La línia V1 d'autobús és la més concorreguda amb 165.349 viatgers durant l'any passat, mentre que la T-10 és el títol més utilitzat, amb un 42,83% de les validacions.

La utilització de títols socials (T-Infant, T-Jove, T-Senior i T-Gran) també ha augmentat més d'un 30%. La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Susanna Herrada, creu que l'ampliació de la T-12 a la T-16 ha afavorit un augment de l'ús del bus entre els més joves. En aquest sentit, Herrada troba positiu que la gent s'animi a deixar el cotxe a casa i a mou-re's en transport públic.

Susanna Herrada

Hi ha moltíssima gent que agafa el bus per moure's per Valldoreix i per anar d'un barri a l'altre. Això és important per nosaltres perquè és una manera que deixin el cotxe i fer un Valldoreix més sostenible.


Pel que fa a les línies, l'any passat la V1 va registrar un augment d'un 3,1% respecte l'any anterior, mentre que la V2 va incrementar un 15,5% en nombre de passatgers. La línia de reforç V41 es consolida amb un 12,96% més que el 2016, mentre que la V42 torna a ser la menys utilitzada tot i que també ha augmentat un 20% el seu ús.

De cara l'any vinent l'EMD renovarà per complet la seva flota de busos amb la compra de dos més. L'EMD ha invertit aquest any 594.859 euros en transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.