La cultura popular esclata al Seguici de Sant Pere


Temes relacionats

Els Gausacs carreguen el 3 de 9 amb folre en una gran diada castellera de Festa Major ( 1/jul/18)

La Matinada Bastonera fa repicar els carrers i places de la ciutat ( 1/jul/18)

La cultura popular mostra el seu bon estat de salut a la 8a trobada de Balls i Entremesos (30/jun/18)


  • Comparteix:

La cultura popular ha sortit al carrer amb tota la força al Seguici de Sant Pere, després de les anul·lacions per pluja d'aquest dijous. Els Trabucaires han encapçalat una marxa on les colles de la ciutat han mostrat petits tastets de la seva activitat. El ball de gegants, el pilar d'entitats i l'entrada a la plaça Octavià han tornat a ser els punts on més públic s'ha concentrat.



L'anul·lació per pluja del seguici d'inici ha fet que les colles de cultura popular s'agafessin encara amb més ganes la desfilada, que valoren com un dels actes centrals de la seva programació actual.

Mercedes Erdozain de Trabucaires, Marc Sabaté de Diables, Marta Dern de Bastoners i Gemma Aristoy de Castellers han explicat a Cugat.cat què significa al seguici.

Entitats

És un dia entranyable dins la colla. / És un fet que ens representa a tots. / És una alegria perquè vol dir que comença la Festa Major. / Donem el tret de sortida per fer honor al Sant que ens possibilitat l'actuació de diumenge.


El tret de sortida l'han donat els Trabucaires, seguits dels Diables, que han arribat al seguici acompanyats de la seva bèstia, el Boc de Can Vernet. Darrere seu, Geganters, Caparrots, Bastoners, Esbart, Grup Mediterrània i Gausacs han recorregut el centre de la ciutat fins a la plaça de Sant Pere. Allà s'ha fet el tradicional homenatge a en 'Bal', un dels impulsors del Paga-li Joan. Els Gegants li han dedicat una ballada i just després s'ha fet un pilar entre les diverses entitats.

Les entitats s'han dirigit llavors cap a la plaça d'Octavià pel carrer Major, on un bon nombre de ciutadans els ha rebut amb aplaudiments. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha destacat la vitalitat de la cultura popular a la ciutat.

Carmela Fortuny

És un esclat de cultura, d'alegria i del que passa a la nostra ciutat. La nostra Festa Major té una part molt singular en la cultura popular i tradicional. Porten molt temps treballant per aquesta festa.


El seguici ha acabat amb l'entrada dels Gegants a l'església.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.