El Suprem ratifica el processament de Romeva, Ponsatí i els altres 23 encausats pel procés independentista


  • Comparteix:

Romeva i Ponsatí estan entre els 25 encausats / Foto: ACN

Romeva i Ponsatí estan entre els 25 encausats / Foto: ACN

La sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem (TS) ha desestimat 15 recursos i confirma el processament per rebel·lió, malversació i desobediència dictat pel jutge santcugatenc Pablo Llarena de tots els processats, entre ells els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí. El tribunal considera 'suficientment raonable' que hi va haver 'rebel·lió' perquè va existir 'un alçament' amb un 'ús enganyós' del poder per aconseguir la independència de Catalunya.

Amb aquesta decisió, el jutge Llarena té via lliure per suspendre de funcions els diputats empresonats, entre els quals es troba Romeva, en aplicació de l'article 384 bis. Tot i que la llei preveu que la suspensió sigui automàtica, cal una interlocutòria motivada del jutge instructor per demanar la suspensió i caldrà remetre aquesta decisió al Parlament. Està per veure quina interpretació de la llei fa el jutge en el cas dels diputats que són a l'estranger: Antoni Comín i Carles Puigdemont.

En la interlocutòria, pel que fa a la malversació, també la veuen acreditada perquè va haver-hi 'un sistema d'engany' per ocultar quantitats destinades a l'1-O. A més, neguen que es tracti d'un cas de 'persecució política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.