Raül Romeva felicita els pregoners de la Festa Major amb una carta des de la presó d'Estremera


Temes relacionats

Free Romeva vol que el groc 'inundi' la Festa Major i repartirà 8.000 vanos amb el lema 'Llibertat' (28/jun/18)


  • Comparteix:

Durant la lectura de la carta els assistents han aixecat pancartes amb lemes com 'Us volem a casa'

Durant la lectura de la carta els assistents han aixecat pancartes amb lemes com 'Us volem a casa'

L'exconseller i diputat santcugatenc Raül Romeva, en presó preventiva al centre penitenciari d'Estremera, ha enviat una carta als pregoners de la Festa Major, els StQlímpics, per fer-los arribar el seu 'reconeixement total i absolut'. A través de la veu del periodista Jofre Llombart, Romeva ha agraït totes les mostres de suport 'en favor de la llibertat i del retorn de les persones exiliades' i ha reivindicat que el respecte dels drets i les llibertats de tothom és un bé suprem que ha de primar en qualsevol context.

En la missiva, el dirigent santcugatenc s'ha mostrat 'especialment honorat' per poder participar al pregó tot i que fos a través de la veu d'una altra persona. Dirigint-se als StQlímpics, Romeva ha qualificat de 'magnífic exemple' l'esport entre persones amb discapacitat intel·lectual perquè 'significa l'Esport, amb majúscula' i ha afegit que 'quan l'objectiu no és la victòria d'uns sobre els altres, sinó guanyar tots i totes, llavors creixem, conjuntament, i ens fem, col·lectivament més grans, més forts i millor persones'.

En aquest sentit, i coincidint que Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport, el santcugatenc ha afegit que aquest reconeixement és sobretot 'una motivació més per seguir contruint a través de l'esport una societat més digna, més justa, més igualitària i molt més humana'.

Davant les crítiques de Cs, PSC i PP per la lectura de la carta, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, recorda que no es pot oblidar l'absència de Romeva i Ponsatí.

Carmela Fortuny

La Festa Major ha de ser molt bonica i intensa, però hem de recordar que hi ha santcugatencs com el Raül Romeva o la Clara Ponsatí que no poden estar amb nosaltres.


Al final de la carta, Romeva s'ha acomiadat donant les gràcies als santcugatencs per 'ser, sumar i esperonar-nos a ser millors persones'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.