Beatriu Guarro: 'S'ha intentat cobrar serveis d'urgències públics a sense papers i és il·legal'

La membre de S.O.S Racisme ha ofert una ponència al 33è Curs d'Estiu de la Unipau


Temes relacionats

Yayo Herrero: 'Vivim en un sistema econòmic que ha tallat el cordó umbilical amb la Terra' ( 6/jul/18)


  • Comparteix:

Abusos policials, obstacles a l'hora d'obtenir un habitatge, dificultats per accedir al padró i, per conseqüència, a la targeta de la sanitat pública són alguns dels pals a les rodes amb què es troben els immigrants que viuen a Catalunya. Així ho ha explicat la professora emèrita del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de S.O.S Racisme Beatriu Guarro a la xerrada 'Polítiques locals de prevenció de violència racista' en el marc del 33è Curs d'Estiu de la Unipau.



ESCOLTA-HO

Guarro creu que hi ha una gran falta de voluntat per part de l'administració quan es tracta de fomentar polítiques que protegeixin els drets dels nouvinguts. Segons la membre de S.O.S Racisme, part del col·lectiu no estan empadronats, no voten i per contra deixen d'interessar a la política local.

Beatriu Guarro

Vas a parlar amb les administracions i et diuen 'si, si, si', molt bones paraules però després, a l'hora de la pràctica, no es despleguen polítiques de prevenció i d'eradicació del racisme.


Entre altres aspectes que pateixen els immigrants o els estrangers amb nacionalitat espanyola ha fet èmfasi en la impunitat amb què treballen els agents policials. L'activista ha parlat del cas de la Guàrdia Urbana de Barcelona, un dels cossos amb més denúncies per casos d'abusos, agressions i identificacions discriminatòries. Des de S.O.S Racisme s'ofereix als agents cursos de formació contra aquest tipus de pràctiques però, malauradament, la resposta no és unànime.

Beatriu Guarro

No ha canviat res, sigui quina sigui l'administració de l'ajuntament. Està tan consolidat el mecanisme repressiu de la Guàrdia Urbana que és molt difícil canviar-lo. En el cas dels manters és molt evident.


Beatriu Guarro també ha posat sobre la taula altres casos en què es discrimina les persones pel fet de ser estrangeres. Ha lamentat que des de la sanitat pública s'ha intentat cobrar serveis d'urgències a persones sense padró i, en l'àmbit de l'habitatge, sovint se'ls descarta. Per acabar amb aquest últim cas, proposen atorgar segells de bones pràctiques a les immobiliàries que no rebutgin clients per raons ètniques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.