Detingut un grup de lladres relacionat amb robatoris a Sant Cugat i la comarca

Els presumptes lladres es feien passar per menors


  • Comparteix:

Alguns dels objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

Alguns dels objectes recuperats pels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves, un d'ells menor d'edat, per diversos robatoris al Vallès Occidental, entre ells una temptativa de robatori i una estrebada a Sant Cugat. Segons el cos policial, els presumptes lladres es movien per la comarca amb un cotxe sostret a Bellaterra i es feien passar per menors amb identitats falses per evitar l'acció penal.

Se'ls atribueix diversos fets delictius. El primer d'ells va succeir el 15 de juny a Bellaterra, on van escalar un edifici i van sostreure joies, rellotges, aparells electrònics i dos jocs de claus de dos vehicles. Tres dies després, es va cometre un altre robatori en el mateix domicili i, en aquesta ocasió, els lladres es van emportar els dos vehicles, dels quals les claus ja havien estat robades.

Amb un d'aquests vehicles van fugir dies més tard quan van ser sorpresos pels propietaris d'un habitatge de les Fonts, on presumptament van intentar robar. A la mateixa població s'havia produït un altre robatori el mateix dia.

El cotxe sostret va ser localitzat el 26 de juny circulant per Sant Cugat. El conductor, en veure als agents, va conduir de manera temerària fins a col·lidir amb el cotxe policial i va aconseguir fugir. Els mossos, però, van veure els tres ocupants del vehicle i van observar que la seva fisonomia coincidia amb la descripció que tenien dels tres homes.

El fet que els investigadors veiessin els possibles autors dins el cotxe va possibilitar que relacionessin els ocupants del vehicle amb un fet que havia succeït el 19 de juny a Sant Cugat, en el qual una dona va patir un robatori violent. La dona es trobava al carrer quan li van fer una estrebada a la seva bossa de mà, l’agressor va fugir en un cotxe igual que el que havia estat sostret a la casa de Bellaterra. La descripció que els testimonis van fer de l’agressor també coincidia amb un dels homes que els agents havien vist dins el cotxe que va fugir.

Amb els autors identificats, els agents van comprovar que els tres tenien un gran nombre de detencions prèvies en què sempre constaven com a menors. Amb l'autorització de Fiscalia de Menors, es va fer una investigació del grup i el 3 de juliol els agents van detenir un dels joves a Rubí quan volia entrar en una botiga de compravenda d’or.

Durant l’escorcoll del noi els agents van trobar diverses joies que es disposava a vendre i la seva documentació autèntica en la qual constava com a major d’edat. Per tant, l’arrestat havia donat una identitat falsa en la qual constava com a menor en les seves detencions anteriors. Els investigadors van relacionar les joies que duia a sobre el jove amb les que es van sostreure en un robatori amb força que s’havia produït en un domicili de Castelldefels el 26 de juny. El mateix dia, 3 de juliol, els agents van localitzar els altres dos joves també a Rubí. Un d’ells duia a sobre documentació on constava com a major d’edat. Fet que va demostrar que també havia estat utilitzant documentació falsa en detencions anteriors per tal de simular que era un menor. Aquest jove va ser arrestat. L’altre noi no portava documentació a sobre però els agents el tenien registrat com un menor d’edat i se’l va posar a disposició de Fiscalia de Menors.

La detenció dels tres joves va permetre als investigadors relacionar-los amb altres fets, com ara una temptativa de robatori amb força el 13 de juny a Sant Cugat. En aquesta ocasió els Mossos de Sant Cugat els van detenir in fraganti, però els joves no anaven documentats i constaven com a menors d’edat. També se'ls relaciona amb una temptativa de robatori amb força al barri de Sarrià de Barcelona i dos robatoris més a Terrassa, un amb força en grau de temptativa.

Els dos joves majors d’edat van passar a disposició judicial el 6 de juliol i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. El menor d’edat va quedar en llibertat, però va passar a ser tutelat per la DGAIA per ordre de Fiscalia de Menors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.